Учителката зад успеха на Крисия с голямата награда на Достойните българи за 2015 г. (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4759280 www.24chasa.bg

И всеки месец да отличавате  достойните, ще има достатъчно, имаме чудесен народ, каза премиерът Бойко Борисов

Свилена Дечева, вокалната педагожка на Крисия Тодорова, е носител на голямата награда на инициативата на “24 часа” и БНТ “Достойните българи на 2015 г.”.

Можете да гледате тук цялата церемония - 1-част

Учителката зад успеха на Крисия с голямата награда на Достойните българи за 2015 г. (Обзор)

Можете да гледате тук цялата церемония - 2-част

“Цялата страна изживя голяма радост и гордост, когато Крисия представи блестящо България на детската Евровизия заедно с Хасан и Ибрахим. Зад техния успех обаче стоят усилията на една жена - Свилена Дечева, вокалната педагожка на Крисия, която я подготви за големия успех на Евровизия. Тя е

откривателка

и на други

деца таланти”,

обяви Спас Кьосев, водещият на тържествената церемония, която събра 35 българи, извършили достойни дела, в НДК вчера.

Виж по темата: 35 са достойните българи на 2015 г. (Всичко по темата)

Свилена Дечева получи специален медал “Достоен българин” и грамота от премиера Бойко Борисов. Специални отличия получиха и Крисия Тодорова и Хасан и Ибрахим Игнатови, които с таланта си развълнуваха цяла България. Бойко Борисов лично се ръкува с всеки от 35-имата, отличени за достойни постъпки. И всеки месец да отличавате достойните, ще има достатъчно, имаме чудесен народ, каза Борисов.

“24 часа” организира “Достойните българи” за 13-а поредна година, а от 2007 г. партньор е и БНТ. Кампанията е с подкрепата на Мтел.

Специална колективна награда получиха и българските доброволци. Това беше година, в която много българи пострадаха от природни бедствия. Нашите кореспонденти издириха някои от хората с голямо сърце, които помагаха на пострадалите. Има и още много,

затова наградата

е колективна

Обяви я издателят на в. “24 часа” Венелина Гочева. Тя отличи и някои от доброволците - певицата Тони Димитрова, която помагаше на пострадалите след потопа в Мизия, Филип Николов и Мирослав Иванов, които участваха в акциите в Аспарухово, Юсеин Мехмед, който помагаше на хората в снежното бедствие през март, Антон Хекимян от bTV, който организира екип и сам участва в помощта за пострадали от наводненията.

“Не е важна толкова наградата,

важно е сърцето,

обичта, да дадеш

на хората,

които страдат”, каза Мирослав Иванов.

Главният редактор на “24 часа” Борислав Зюмбюлев връчи отличия на съпрузите д-р Ферхад Ахмед и д-р Филиз Абидин, лекари от спешната помощ в Кърджали. Д-р Ахмед рискува живота си, за да спаси пациент, а Абидин 4 часа гази преспи по време на снежното бедствие тази пролет, за да стигне до болно бебе.

Борислав Зюмбюлев връчи отличие и на Десислав Димитров, който спаси от удавяне 13-годишно момче. Приз има и за Десислав Наков, който спаси 11 души по време на наводнението в Мизия.

Можете да гледате тук цялата церемония - 1-част

Можете да гледате тук цялата церемония - 2-част

Генералният директор на БНТ Вяра Анкова награди Аладин Харфан, който полага огромни усилия за подпомагане и социализиране на бежанците у нас, на отец Йордан Георгиев от Асеновград, който всяка седмица храни по 100 бедни в храма “Св. Николай Чудотворец”, и на Георги Симеонов, който вече 6 г. като Дядо Коледа раздава подаръци на деца, а събраните средства дарява за болни от детска церебрална парализа.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи отличия на шестима достойни българи - Николай Градев, Николай Кирилов и Марин Гърков, които

спасиха давещи

се хора

в дерето край Отманли в нощта на 6 септември 2014 г., Красимир Калайджиев, спасител към пожарната в Смолян, който през март участва в операция по спасяването на семейство, престояло 17 часа в лек автомобил в снега, Атанас Иванов от Мадан, пожарникар, който пак тогава доставя на бедстващи хора лекарства и храна, и на Фильо Стоев, кмет на с. Странско, който спаси десетки свои съселяни, след като се скъса язовирна стена.

“За мен е изключителна чест да връча тези награди, защото в многото бедствия, които ни сполетяха миналата и тази година, бях на място и имах възможност да видя с очите си самоотвержеността на хората, които правеха всичко от душа и сърце, без да очакват и морална награда. Искам да благодаря на “24 часа”, защото смятам, че е редно и достойно тези хора да бъдат наградени и показани”, каза министър Лиляна Павлова.

Други четирима души бяха отличени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев - Михаил Христов, подобрил 8 европейски рекорда по скок на дължина и получил 2 световни титли за младежи и мъже на игрите за хора с увреждания, Илия Костов от Варна, който от 7 г. се грижи за междублоковите пространства в кв. “Възраждане”, Марин Карабелски от Сандански, който спаси горящ човек, и Марин Николов от Нова тв, направил серия от разследвания за кражба на публични средства от БДЖ. “Сигурен съм, че доброто е доминиращо във всеки българин. Не съм сигурен обаче дали ние като общество поощряваме всяка негова спонтанна изява”, заяви министър Кралев и благодари на вестника за инициативата “Достойните българи”.

Директорът на НДК Мирослав Боршош отличи Анастас Иванов от Смолян, който ремонтира със собствени средства параклиси и църкви, Ислям Атакан, който събира пари за ремонт на джамия и църква в село Малиново, Ловешко, и Йордан Димитров от БНТ, автор на предаването “България от край до край”.

Награди на достойни българи връчиха и главният изпълнителен директор на “Би Ти Ви медиа груп” Павел Станчев и Силва Зурлева, член на борда на директорите на “Нова броудкастинг груп”. “Щастлив съм, че мога да връча наградата на тези двама достойни българи - Васил Петков- Гмуркача и кмета на с. Безводно Кадир Яха”, каза Павел Станчев. Силва Зурлева заяви: “Трудно ми е да намеря думи да изразя признателността си към всички добротворци - те са нашата надежда”. Призове на добротворци връчи и Ива Стоянова, изпълнителен директор на “Канал 3”.

Можете да гледате тук цялата церемония - 1-част

Можете да гледате тук цялата церемония - 2-част

Венелина Гочева:

Правим карта на вярата

По Великден започнахме една идея - поискахме българите да разкажат за своята църква на мястото, където живеят - в какво състояние е, кой се грижи за нея, каза Венелина Гочева при връчването на наградите. “Невероятно - получихме хиляди писма и снимки, което ни убеждава, че имаме голяма нужда да запазим вярата си, защото тя ни прави добри. Мислим наистина да съберем това, което ни разказаха и показаха българите за тези църкви, да го изпратим в Министерския съвет и да направим една карта на вярата, която трябва да бъде запазена”, каза Венелина Гочева. (24часа)

Илияна Захариева, директор “Корпоративни комуникации” в Мтел, награждава Габриел Ченчева

Мтел награди

ученичка, която

събира пари

за пострадала

в катастрофа

Габриел Ченчева, ученичка от 11-и клас в математическата гимназия “Константин Величков” в Пазарджик, получи специалната награда на Мтел - мобилен телефон. Връчи я Илияна Захариева, директор “Корпоративни комуникации” в Мтел.

Габриел Ченчева е главен организатор на по-голямата част от над 10 благотворителни акции сред ученици, родители и учители в нейната гимназия и други училища в Пазарджик за операции и лечение на нейната съученичка, 18-годишната Славянка Тонева, пострадала при тежка катастрофа.

“Мтел има инициатива за подкрепа на млади, талантливи и амбициозни хора - нарича се “Поколение с бъдеще”.Тъкмо затова поискахме да връчим награда на млад човек, защото вярваме, че те са бъдещето на България. Освен отговорно поведение Габриел Ченчева има и голямо сърце. А добрите неща стават със сърце”, каза Илияна Захариева.

Хасан и Ибрахим

изсвириха рапсодия

“Вардар”

Уникално изпълнение на рапсодия “Вардар” от Панчо Владигеров предложиха малките пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови на наградените на церемонията на в. “24 часа” “Достойните българи”.

Двамата изпълниха произведението на четири ръце на специално донесен за тях в НДК роял.

Талантливите момчета също бяха отличени за достойни българи заради огромния си принос към второто място на детската Евровизия за българската песен “Планетата на децата”.

Виж по темата: 35 са достойните българи на 2015 г. (Всичко по темата)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"