Путин вкара 8 гола на хокеен мач

https://www.24chasa.bg/novini/article/4770125 www.24chasa.bg
Владимир Путин атакува противниковата врата с шайбата по време на хокейния мач в Сочи.

Владимир Путин отбеляза осем гола в мач в Сочи с ветерани от Националната хокейна лига на САЩ и Канада, предаде ТАСС.

Руският президент участва във финалния мач на Нощната хокейна лига, който се провежда в ледения дворец в Олимпийския парк на Сочи.

Путин излезе на леда в екип в синьо, бяло и червено с номер 70. Неговият отбор спечели с 18:6, като повечето от попаденията на руския президент бяха реализирани след асистенции на оттеглилите се от хокея звезди Павел Буре и Валери Каменски. Освен Путин с три гола се отчете и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Нощната хокейна лига е създадена с цел развитие на любителския хокей с подкрепата на президента и ветерани спортисти. Путин неведнъж е участвал в хокейни мачове. Известен с интереса си към бойните изкуства и плуването, преди да навърши 60 години, руският президент обеща на младите спортисти да се заеме и с хокей и изпълни ангажимента си, слагайки кънки и научавайки се да си служи с хокейния стик.

В същото време местна казашка организация постави близо до Санкт Петербург бюст на Путин, изобразен като римски император. Паметникът бе издигнат в знак на признателност за присъединяването на Кримския полуостров.

Бюстът на руския президент, облечен в тога, е изработен от немного скъпа пластмаса, която имитира бронз. Той е дело на скулптора Павел Гречников. Произведението на изкуството е високо около 50 см.

Паметникът бе поставен в местността Касимово, на около 20 км северно от Санкт Петербург. На церемонията присъстваха десетки хора, облечени в традиционните казашки униформи.