Съдът върна на прокуратурата делото за сградата убиец на улица Алабин

https://www.24chasa.bg/novini/article/4771423 www.24chasa.bg
На това място бе сградата, която рухна и уби две момичета.

Софийският градски съд отмени постановление на прокурор при СГП от 10.12.2014 г., с което частично е прекратено наказателното производство за случая със рухналата сграда на ул. "Алабин" в София и върна делото на СГП за продължаване на процесуалните действия, съобщи БГНЕС.

Определението, в частта му, с която е отменено постановлението за частично прекратяване на наказателното производство подлежи на обжалване и протестиране в 7-дневен срок от съобщаването му пред софийски апелативен съд, а в останалата част е окончателно, съобщават от съда.

Преписи от определението трябва да се изпратят на СГП, на обвиняемия Георги Кирчев и неговата защита, на поверениците - жалбоподатели и на наследниците на пострадалите.

Две момичета загинаха при срутване на стара сграда на ул. "Алабин" 39 в центъра на София малко след 18.00 часа на 19 септември 2006 г. Двете момичета - Деница Ченишева (26 г.) и Петрина Христова (24 г.) загинаха на място, след като автомобилът им, с който пътуваха по улицата, бе затрупан и размазан напълно. Тогава пожарникарите разразяха колата, за да могат да извадят телата им. По време на трагедията на мястото е имало само трима охранители, които обаче са успели да се спасят. От отломките бяха затрупани паркиралите по улицата коли.

По разследването за трагичната смърт бяха повдигнати обвинения повече от 6 години след инцидента - през ноември 2012 г. СГС тогава повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие на Георги Кирчев и Петър Петров. Кирчев е управител на "Хрисома" ООД, собственик на сградата. Петров пък е бил технически ръководител на извършвания в нея ремонт.