Бойко Борисов: Заради Орешарски бюджетът ще се бръкне с 380 млн. лв., това е тъпанарщина от първа степен

https://www.24chasa.bg/novini/article/4774504 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов се здрависва с председателя на асоциацията на банките и главен изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов по време на дискусията на “24 часа” и “Труд”.

Искаха да унищожат кметовете на ГЕРБ с финансовите корекции на общините, заяви премиерът

Държавата ще поеме финансовите корекции, наложени на общини по проекти с еврофинансиране. Това стана ясно вчера на дискусията “Деветте пътя към еврофондовете”, организирана от КРИБ, “24 часа” и “Труд”.

Тези корекции са наложени с една - единствена цел – да бъдат унищожени кметовете на ГЕРБ, коментира премиерът Бойко Борисов.

“Заради куп безобразия пак трябва да бръкнем в бюджета и да се разплатим. Всичко опира отново до тази некадърност и некомпетентност. За 6 години са наложени корекции за 166 млн. лева, а за една са 380 млн. лв.”, заяви Борисов.

Заради тази глупост на Орешарски ще бръкнем в бюджета, тъпанарщина от първа степен, разгневи се премиерът.

Първоначално в бюджета за тази година се предвиждаше на общините да бъдат отпускани безлихвени заеми от държавата. Сега обаче щели да се правят анализи на нарушенията. Ако се установи, че за тях местната власт няма вина, държавата ще поеме корекциите. “Те се налагат на възложителя, а не на компанията. Заедно работим с колегите от Министерството на финансите по отношение на най-драстичните случаи те да бъдат покрити от държавата. При доказана индивидуална вина и измама, това не може да стане и държавата няма да плаща”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Заради финансовите корекции общините не плащат на строителите, а те не могат да продължат работа, обясни Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите.

Всичко за срещата "Деветте пътя към еврофондовете"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чалгата вече няма да бъде същата! Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия

На съд заради схема с еврофондове отива съпругата на скандалния общински съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев, обявиха от прокуратурата. Любопитно е, че престъплението, извършено от Стоянка Мавродиева, е буквално същото като това на мъжа й, стартирал кариерата си в политиката от името на патриотите

Под домашен арест е освободен банковият обирджия Константин Чапкънов, най-малкият от тримата синове на големия скулптор Георги Чапкънов-Чапа. Мярката на обвинения в престъплението е променена в по-лека от "задържане под стража", което му бе наложено, след като през февруари Константин бе заключен заради обир на банка в София