Вече са факт първите награди в конкурса "Големите малки" на Медийна Група България (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4811250 www.24chasa.bg

Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи наградата на "Интернешънъл Пауър Съплай", производител на токозахранващи системи. Фирмата има пилотни проекти в 45 страни, одобрени от НАТО за изпълнение на военни приложения. Внедрявала е системи в армиите на Индия, Египет, САЩ.

"Досега сме получавали признание най-вече извън България и това ни мотивира да участваме в конкурса "Големите Малки". Той заяви, че амбицията му е да изгради фабрика.

Управителят на Медийна Група България Венелина Гочева връчи наградата на "МБМ Груп" ЕООД. Компанията добива, бутилира и продава единствената естествено газирана вода в България. Развива потенциала на минералната и изворна вода "Михалково". За последните две години е извадила на пазара седем нови продукта. "Пестим енергия"-ЕООД е фирма за отопление, климатизация и вентилация. Тя получи наградата си от главния редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев. Фирмата е създадена от две сестри, започнали не от нулата, а на минус, тъй като майка им имала инвестиционни кредити, които трудно обслужвала. Дамите-собственички се шегуват, че сега фирмата е човек и 1/2 , тъй като едната от основателките е в майчинство. Тя е обработвала заявки в родилното след раждането на дъщеря си.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в момента връчва наградата на фирмата "Димитров Експрес Карго"-ЕООД. Собственикът й при участието си в конкурса написал, че стартирал бизнеса си през 2006 г. , след десет години живот в емиграция. Фирмата е производител на матраци, които се продават главно във Варна и Добрич. Собственикът й участва в социални кампании, спонсорира спортни събития и е засадил над 180 дървета. Днес, когато някои хора емигрират,той разширявал бизнеса си.

Партньорите на "24 часа" и "Труд" Пощенска банка и Банката за развитие поискаха да връчат допълнителни награди на участниците на конкурса. Пощенска банка награди "Грозен Ентъртеймънт", "Зизуу" ЕООД и "11235" ЕООД" с една година банково обслужване, без месечна такса. Българската банка за развитие подарява на всичките 15 компании възможност при нужда от финансиране, без такси и при преференциални условия. МЕТРО България подари на всички 15 компании ваучери за пазаруване за 500 лв.

Още по темата: 

Президентът: Нека подкрепим всеки смислен проект, който помага на тези в гаража

Томислав Дончев: Фен съм на "Големите малки"