Наш евродепутат с награда за социална кауза

https://www.24chasa.bg/novini/article/4837468 www.24chasa.bg

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел спечели наградата за евродепутат на 2015 г., защитник на социална кауза, за приноса й за борбата с насилието срещу жените.
На церемония в Брюксел, Европейската асоциация на агенциите по комуникации връчи годишните си награди за социални маркетингови и рекламни кампании. Една от наградите бе за член на Европейския парламент за принос към социални, хуманитарни или екологични каузи.

Измежду номинираните евродепутати, журито присъди престижното отличие на Мария Габриел за силния й ангажимент и продължаваща работа за борба с насилието срещу жените. Статуетката й бе връчена от директора на Европейската асоциация на агенцията по комуникации Доминик Лайл. "Нейните умения като политик, но също хуманизма и отвореното й сърце, са важни активи за тази кауза. Тя прокарва пътеки, сближава и ангажира хората за постигане на положителни резултати", заяви Доминик Лайл, посочвайки ключовата роля на Мария Габриел за глобалната кампания "Един милиард се изправят за справедливост", провеждана и в България. 

След получаването на наградата, евродепутатът призова за по-голяма мобилизация за елиминиране насилието срещу жените. "Трябва да сложим край на това тежко нарушение на човешките права. Не можем да си позволим да бъдем безучастни и затова Европейският парламент призовахме за учредяването на 2016 г. за Европейска година за борба с насилието срещу жените. Посвещавам тази награда на всички жени, жертви на насилие, както и на тези, които им помагат да поставят ново начало в живота си", заяви Мария Габриел. Тя напомни, че жертвите на насилие се нуждаят от съдебна защита, но и от възможност да изградят живота си наново, да реализират потенциала си. Не на последно място призова за засилена превенция, която е ключът към ограничаване на насилието срещу жените.

Мария Габриел е един от съавторите на писмената декларация, гласувана от ЕП за учредяване на 2016 г. за Европейска година за борба с насилието срещу жените.

Декларацията получи пълна подкрепа и се превърна в първата от 2013 г., която преминава прага за приемане. Освен това тя е един от основните поддръжници на кампанията в България "Един милиард се изправят за справедливост", сред лицата е на кампанията "Нулева толерантност към гениталното осакатяване на жени", проведена под егидата на Европейската комисия. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

ДесиСлава строши кантара, певицата удари 90 кила  ДесиСлава е победителка в антикласация за най-тежка фолкаджийка. Певицата, която от няколко години води тежка битка с килограмите, почти превъртя кантара и тежи над 90 килограма, отбелязаха наблюдателни нейни почитатели. Положението й се усложни в последната една година,

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт