Бизнесът в Пловдив обяви "ден на траур за българската икономика"

https://www.24chasa.bg/novini/article/4896696 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Около 150 души се събраха днес на пл. Джумаята в Пловдив и преминаха през Главната с лозунги "Да на реформите", "Не на мафията" и призиви за пазарни цени на тока, съобщи БГНЕС.

Сред протестиращите имаше представители на голям търговски център, които се бояха, че ще загубят клиентите си. Имаше представители на холдинг, чиито фирми ще изпитат сериозни затруднения.

Най- компактната маса протестиращи бяха роми, работници на предприятие за перилни препарати с турски собственик. Те са вече три седмици без работа, защото заради спор с ЕВН за 170 000 лева, предприятието е с изключено електроснабдяване и работи на агрегат.

В шествието участваха и млади фермери от близките села, които също се боят, че след поскъпването на тока, ще се наложи да съкращават работници и това пряко ще застраши бизнеса им. Денят на поскъпването на електроенергията ще бъде "ден на траур за българската икономика", беше идеята, която обедини всички.

Представители на бизнеса от Пловдив се включват активно в протеста в София днес, от сутринта автобуси тръгнаха за столицата.