Румяна Бъчварова пред "24 часа": Предоговаряне на коалицията в този формат не може да има

https://www.24chasa.bg/novini/article/4900408 www.24chasa.bg

Предоговаряне на коалицията означава нова коалиция - прекратяване на тази коалиция, нови избори , ново правителство. Предоговаряне в този формат просто не може да има. Това каза пред "24 часа" вицепремиерът Румяна Бъчварова по повод снощния пост на Радан Кънев във фейсбук. Там той написа, че трябва да има предоговаряне на коалицията и че може да се върви на нови избори, ако Реформаторският блок остане "самотен" в желанието за реформи.

Ако се иска предоговаряне бих искала да чуя по кои въпроси, каза още Бъчварова. Но при всички случаи самото искане поставя на изпитание отношенията на партньорите в коалицията.

Аз мисля, че значението което се отдава на това писание надхвърля смисъла му, каза вицепремиерът. Това писмо е насочено към собствения електорат, а не към партньорите. Това е лична позиция на Радан Кънев, нямаме никакви данни, че е позицията на целия реформаторски блок, смята Бъчварова.

Запитана дали може да се стигне до нови избори, тя коментира: "Не искам да влизам в ролята на даващ прогнози, но има много още да бъде свършено от пправителството, дадена е добра инерция и всеки, който спре това движение, ще си носи отговорността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.