И българи от Америка с въпроси за Калфин, пишат до “24 часа” и “Клуб 100”

https://www.24chasa.bg/novini/article/4905311 www.24chasa.bg

И българи, живеещи в САЩ се вълнуват от пенсионната реформа в страната. На редакционната поща на в. “24 часа” и “Клуб 100” бе получен въпрос от българин от Минеаполис, който възнамерява да изкара пенсионните си години обратно в родината.

Над 50 души вече зададоха своите въпроси в спеиалната открита линия на вестниците “24 часа” и “Клуб 100”и онлайн изданието 24chasa.bg с вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Повечето въпроси вече са предадени на министъра и той пише отговорите. Те ще бъдат публикувани веднъж седмично на страниците на “24 часа” и “Клуб 100”. Новостите в пенсионната система, след като бе приета предложената от Калфин реформа, въпроси как човек може да си изчисли пенсията и как може да си увеличи размерът, вълнуват читателите, които до момента са писали на министъра. Изключителен интерес има и към въведеното от 2016 г. ранно пенсиониране.

Всеки читател може да зададе въпросите си с писмо до редакцията на “24 часа” и “Клуб 100” на адрес: София 1504, бул. “Цариградско шосе” 47, ет. 5.

Може да пишете и на електронната ни поща 24action@24chasa.bg.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и