Културното министерство: Мария Русалиева живя пълноценно, творчески и съзидателно

https://www.24chasa.bg/novini/article/4909085 www.24chasa.bg

Министерството на културата издаде некролог по повод кончината на известната българска актриса Мария Русалиева, която ни напусна днес на 87-годишна възраст.
В некролога се казва:

„Отиде си от този свят голямата българска актриса Мария Русалиева /1928 – 2015/.
Мария Русалиева до последния си дъх не загуби невероятната си енергия, любопитство и чувство за хумор, дълбокия си интерес към значимото в живота и загадките на човешката душа.

От дипломирането си през 1953 година във ВИТИЗ като ученичка на проф. Филип Филипов до 1990 година Мария Русалиева неизменно е част от артистичната трупа на Театър „Българска армия”. Малка част от забележителната й творческа биография са ролите й в „Железният светилник”, „Вишнева градина”, „Дачници”, „Сватбата на Фигаро” и много други спектакли. Освен с театралните си роли и безпределната си вярност към театъра, тя става любимка на няколко поколения зрители и с участието си във филми легенди като „Любимец 13”, „Рицар без броня”, „Семейство Калинкови”, с десетките си актьорски превъплъщения в радиото и телевизията.

Дъщеря на писателя Владимир Русалиев, тя носеше огромния чар на една наследена, но и упорито надграждана емоционална интелигентност, спонтанност, откритост и добронамерена социална чувствителност. Още магнетизъм към присъствието й прибавяше нескриваният й интерес към „обикновените чудеса”, които превръщат живота ни в тайнство.

Мария Русалиева беше цялостна личност и по нейни откровения - щастлив човек. Тя живя пълноценно, творчески, съзидателно, успя да сътвори своя завидна човешка и творческа съдба. Което ще я впише в най-светлите страници на българската духовност.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА Й! ”

МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"