Ген. Димитър Шивиков потвърди, че се кандидатира за кмет на Карлово

https://www.24chasa.bg/novini/article/4932039 www.24chasa.bg

Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков се впуска в надпреварата за кмет на Карлово като независим кандидат, съобщи БНР.

Генералът уточни, че са водени разговори в тази насока, има създаден и инициативен комитет, който, обаче не е регистриран, тъй като Общинската избирателна комисия не е започнала работа (ЦИК започва да преима документи от 25 август). Когато това стане факт, тогава вече ще излезем с официалната позиция, подчерта ген. Шивиков.

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков напусна армията преди месеци заради анонимен сигнал до Военна полиция, че е използвал военнослужещи да му ремонтират апартамента. На база този сигнал му беше повдигнато обвинение. По повод казуса с ген. Шивиков за промяна в закона се обяви и военният министър Николай Ненчев, е президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд.

Законът ми позволява да участвам в предизборната кампания като независим кандидат, каза ген. Шивиков пред Националното радио. „Това е моето желание и дълбоко вътрешно убеждение. По силата на Закона за отбраната, ако реша да участвам в такъв вид избори, това може да стане само като независим кандидат”, обясни той.

Генералът отрече с него да са водени разговори от страна на различни политически сили с цел да го привлекат за кандидат за кмет.