Трима министри на среща с бизнеса на Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/4957085 www.24chasa.bg
Кметът на Пловдив Иван Тотев.

Вицепремиер и двама министри са в Пловдив за дискусия, посветена на индустрията, туризма и бизнеса в града и региона. Форумът, организиран от най-влиятелните всекидневници в България - "24 часа" и "Труд" и общината, започна в 11 часа в дома на културата "Борис Христов". В него участват вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на туризма и икономиката Николина Ангелкова и Божидар Лукарски. Кметът Иван Тотев и неговият екип са сред ключовите фигури на събитието, присъстват и кметове от съседните общини.

"Избрахме Пловдив, защото се превърна в най-големия индустриален център на България. За последните 15 г. са навлезли инвестиции за над 1,5 милиарда евро, 70 000 са заети в предприятията, разположени в "Тракия икономическа зона", обясни главният редактор на в. "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

На форума кметът Иван Тотев презентира икономиката на Пловдив, а заместникът му Стефан Стоянов представя туризма, който бележи ръст в града. Поканени са ректорите на пловдивските вузове, които захранват с висообразовани кадри новопостроените предприятия. Големи туроператори и водещи бизнесмени са приготвили въпроси към министрите.

Дискусията "Пловдив - 2020 - какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите" обещава да се превърне в ключово събитие за деловите кръгове във втория по големина град. В края на форума общината ще връчи за първи път награди на 13 топ инвеститори.

Още по темата:

Томислав Дончев: Трябва да търсим алтернативи на еврофондовете

Иван Тотев: Пловдивският бизнес бързо пое по пътя на растежа (Снимки)

Божидар Лукарски: Горивата могат да паднат и още

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и