Кралев и Москов в дискусия на “24 часа” и “Труд” за здравето на децата

https://www.24chasa.bg/novini/article/4983589 www.24chasa.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов  участваха в дискусия на тема “Здрави в училище”.

С този форум организаторите - “Труд” и “24 часа” отбелязаха първия учебен ден 15 септември.

На дискусията в Полиграфическия комбинат  бяха изнесени данни за здравето на българските ученици и мерките, които двете министерства предприемат за подобряване на здравния статус на подрастващите.

В дискусията участваха още диетологът проф. д-р Донка Байкова, Константин Папазов –председател на Националната баскетболна лига, народни представители, неправителствени и спортни организации, свързани с възпитанието на децата и приучването им към здравословен начин на живот.

Прочете кой какво каза на дискусията тук:

Майки: Махнете оценките по физическо - демотивират децата (видео) 

Проф. Байкова: Правете домашен сандвич на детето за училище

Проф. Байкова: Децата със затлъстяване се удвоиха за 10 г

Д-р Султанка Петрова: Приготвящите детска храна нямат нужната квалификация

Москов: Правителството стартира програма "За здраво поколение" (видео)

С двама министри започна дискусията "Здрави в училище" (видео)

Кралев: 80% от българите в активна възраст не се движат (снимки + видео)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка