Борисов за волейболистите: Момчетата ни направиха максимума (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5054312 www.24chasa.bg

Нашите момчета направиха максимума. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов при откриването на новия храм „Рождество Христово" в район „Младост". „Кой българин не е гледал волейбола? Мисля, че цялата страна го гледа", заяви Борисов.

„2 на 2, 20 на 20. Мисля, че това беше моментът, в който трябваше Господ да ни погледне с едно око, но и това, което направиха е много добро", подчерта премиерът. Той бе категоричен, че с толкова нови зали, които са направени, бъдещето на волейбола до ще е възходящо поне до 2018 г. Той изтъкна още, че много български деца тренират.

„Нека да не сме максималисти. Чудесна игра, хубаво играят, публиката се радва, всички се радват. Нека да не се правим на много големи специалисти по волейбол", допълни премиерът Бойко Борисов.

Честит празник на всички. Честито и на район „Младост" след булевардите, метрото, южната дъга, бизнес центъра, вече имате църква. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод откриването на новия храм „Рождество Христово" в район „Младост", съобщи „Фокус".

„В същото време в Благоевградско в Бяло поле също се открива много голяма и красива нова църква", посочи премиерът. Борисов пожелава на патриарх Неофит да е жив и здрав по повод рождения му ден и да се правят по две нови църкви всяка седмица. „Православният ни народ трябва да има къде да се помоли и за хубаво, и за лошо. Мисля, че всички хора го оценяват", подчерта министър-председателят.

На въпрос от журналисти какъв подарък е получил от тенисиста Григор Димитров, премиерът Борисов коментира: „Нека личните неща си останат лични. Григор е отличен тенисист. Макар и някое колебание да има, всеки голям спортист има такова в кариерата си. Той е знаме за българския тенис. Да ни е жив и здрав, мисля, че тепърва ще ни радва".

Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента, може би, външният министър Лавров е най-добрият дипломат в света и Русия използва всеки един случай да създават внушения. 

Във връзка с публикации в медиите, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил викан в руското външно министерство по повод репликите на премиера, че Русия продава най-скъпият газ в Европа на България, премиерът коментира: „Да, има нота, но тя е във връзка с проверките в „Лукойл", а ние проверяваме всички петролни компании. Когато направят нещо добро като завода, ивестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги”. „Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне", заяви Борисов. По думите му, е факт, че откакто са започнали проверките, горивото е намаляло значително като цена. „В качеството вече също има доста голямо подобрение", добави премиерът. Борисов посочи, че е чувал медиите да го упрекват, че е приятел с директора на „Лукойл". „Животът показва, че просто сме принципни, за добро и за лошо", отбеляза премиерът.

„Няма да се поддадем на руската дипломация. Винаги съм знаел, че православната ни църква и народът обичат руската нация, както и самият аз. Едното е история, памет, признателност, другото са сметки. Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако за това ме упрекват, имат основание. Проверяваме Shell, OMV, но от тях още не съм получил нота", подчерта Бойко Борисов. Министър-председателят уточни, че народът иска евтино гориво, поне каквато е себестойността му, както и да е качествено. „Като изразител на тази воля, сме длъжни да направим всичко необходимо и го правим", допълни Борисов.