3 години условно за Денис Ершов и Цветан Димитров, източили над милион от "Петрол"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5059955 www.24chasa.bg

3 години условно с по 5 години изпитателен срок получиха Денис Ершов и Цветан Димитров, които са подсъдими за присвояване на над 1 млн лв. от "Петрол" АД. Адвокатката на Ершов Анна Попова каза, че ще обжалва. 

Съдия Снежинка Кьосева от Софийски градски съд отмени мерките за неотклонение и за двамата. Кьосева махна и забраната за напускане на страната, която Ершов имаше.

Двамата бяха оправдани по обвинение за особено тежко престъпление.

Бившият собственик на "Петрол" Ад Денис Ершов заедно с Цветан Димитров, финансов директор на компанията, бяха подсъдими за присвояване на особено големи размери - 1,93 млн лв. от "Петрол" АД. Това е станало от 10 март 2009 г. до 20 юли 2010 г. Над 60 пъти са теглени пари.

Тогава Ершов е бил член на управителния съвет на компанията, а после и нейн управителен съветник. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия

Опита да направи образованието ни игра и забавление, става най-младият професор Иво АНГЕЛОВ На 87-годишна възраст в неделя издъхна бележитият ни математик, политик и дипломат Благовест Сендов. За мнозина той беше познат като председател на Народното събрание в смутните времена от 1995 до 1997 г., но най-големите му успехи идват в научната сфера