Ето ги новите тотомилионери Здравко и Петър

https://www.24chasa.bg/novini/article/5066134 www.24chasa.bg

Двамата нови милионери от Българския спортен тотализатор (БСТ) се появиха в студиото на БНТ.

Единият милионер е пастирът Здравко Траянов от село Първомай, Петричко. Да, той е, но в медиите се появиха и много неверни неща за него, коментираха от ръководството на тотализатора. Последната информация за него бе, че е в Гърция и вече си харчи част от преведените му пари.

Печалбата на Здравко е 1 653 366 лв.

Толкова получава и другият тотомилионер. Той се казва Петър Димитров, роден е през 1972 г. и е от София. Занимава се с компютри и има собствена фирма. Интересното при него е, че комбинацията от цифри за печелившия фиш е подсказана от съпругата му.

Здравко сподели, че играе с едни и същи числа от 35 години. Сестра му знаела кои са и когато се прибрал вкъщи, го зарадвала с щастливата новина.

"Досега се занимавах с животновъдство. Сега не знам", сподели Здравко в ефира на БНТ.

Петър каза, че ще продължи да се занимава с компютри, независимо от печалбата.

В днешния тираж на 6/49 никой не позна 6-те печеливши числа. Джакпотът се натрупва за следващия тираж.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи