1 млрд. евро за повече работни места и социални услуги

https://www.24chasa.bg/novini/article/5117153 www.24chasa.bg

С 1 млрд. евро ресурс ще разполага България за разкриването на работни места и създаването на нови социални услуги. Това е предвидено в новата Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"  (виж тук презентация на програмата).

Нивото на заетите в България да се увеличи с над 10%, а бедните да намалеят с 260 хил. души, са основните цели на оперативната програма до 2020 г.

Новата Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" бе официално представена от вицепремиера Ивайло Калфин в дискусия, която започна в 11 ч. в НДК.

Събитието се организира от вестниците "24 часа" и "Труд" в партньорство с най-голямата работодателска организация КРИБ (виж тук специалното приложение по темата).

Дискусията е част от кампанията "Деветте пътя към еврофондовете 2014-2020", чиято цел е да скъси пътя на европейското финансиране за българския бизнес.

Новата ОП "Развитие на човешките ресурси" ще финансира проекти, по които има две големи групи бенефициенти - бизнеса и общините. Затова на форума ще присъстваха и кметовете на повечето големи градове в България. Това е първата групова изява на новоизбраните кметове след последните местни избори.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА: 

Ивайло Калфин: Много от безработните са извън обществото, трябва да ги върнем (Видео+снимки)

Зам.-министърът на труда Зорница Русинова: Схеми за 506 млн. лв. за пазара на труда вече работят (видео)

В Холандия и Дания има цели села с българи

Фандъкова поиска по-високо заплащане за социалните работници

Образованието и човешките ресурси стават основен приоритет на КРИБ

Ивайло Калфин: Ще помагаме на земеделци да преработват продукцията си

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа