Ванга казала, че Сирия ще бъде срината, но никога не е говорила за Трета световна война

https://www.24chasa.bg/novini/article/5176427 www.24chasa.bg
Д-р Кирчева (на малката снимка) твърди, че Ванга не е обичала да говори за политика. Снимка "България Днес"

"Потресена съм от това, което се пуска в публичното пространство за Трета световна война, която била пророкувала леля Ванга. Няма такова нещо. Казвала е само, че Сирия ще бъде срината, но никога не е говорила за война". Това каза доц. д-р Радка Кирчева, най-близкият човек до пророчицата. Пред в. "България Днес" тя реши да опровергае различни тълкувания на пророчествата на Ванга, с която е живяла 15 години по две седмици в месеца.

Тя заяви пред вестника, че Ванга не е обичала да говори за политика: "Помня, че през 1979 г., точно на Коледа, тя бе обсебена от прозрения, визиращи съдбините на света. Веднъж каза, че 1982 г. ще донесе нов ред в света и след 1983 г. "лошите ще бъдат изметени". Тогава умря Брежнев, след него Андропов води борба със стария ред. Малко по-късно и той бе заменен от Черненко. А през 1984 г. властта вече бе в ръцете на Михаил Горбачов. Казваше ми, че през 2017 г. България ще се оправи, ще станем райско кътче. Човекът, който ще направи това, е Бойко Борисов. За него тя знаеше при едно посещение на Симеон Сакскобургготски. Казвала му е за него, дори харесваше Бойко. Чрез вашия вестник искам да помоля премиера за среща, за да му споделя и други неща, които Ванга казваше за него. Той ще изведе България напред, смяташе тя. Сами ще си помогнем. Ще се открият 17 залежа с полезни изкопаеми, които ще се използват в полза на страната ни. Само това мога да кажа".

"Ванга знаеше за Майка Тереза. Вярно е, че, разделени от хиляди километри, и двете имат еднакви съдби. Опорните дати в биографиите им са учудващо близки и това няма как да не бъде признато и от най-заклетите скептици. Когато Вангелия остава сираче едва на 3 години заради кончината на майка си, Майка Тереза се разделя с баща си. Когато католичката решава да тръгне по пътя на Христос и да забрави за суетата на светските дни, Вангелия е сполетяна от буря. Това премеждие я белязва и предначертава дните й окончателно. Пак по едно и също време в началото на 40-те и двете решават да се върнат в живота на съвременното общество. Майка Тереза чува глас, който й нашепва да не страни от света, а да е по-близо до бедните и да им помага. Вангелия Гущерова по това време са омъжва за съпруга си Димитър. Едната посреща болката в дома си, другата я търси навсякъде по света, за да я облекчи. Ванга на мен ми казваше Майка Тереза, самата тя не се имаше за светица. Беше изключително скромна. Най ме радва, че ми предсказа, че някога ще изнамеря лекарство за рака. Продължавам да работя върху това", добави д-р Кирчева.

Кирчева потвърди, че навремето Ванга е приела цар Борис и го предупредила да внимава за датата 28 август (б.р. дата на смъртта на монарха): "Разказвала ми е за това. Било е през 40-те. Тя не е имала представа кой е той. Дошъл е облечен спортно, не задава излишни въпроси, не разпитва. Тръгва си смутен и изплашен, казано му е да помни датата 28 август. Той обаче забравя, а година по-късно се оказва, че това е датата на неговата смърт".

"През 1942 г. домът й е посетен от мургав младеж - продължава д-р Кирчева. - Гостът е от с. Крънджилица. Идва да разбере кои са убийците на брат му. Ванга не споменава имената им, за да не търси непознатият отмъщение. Казва му само, че ще е свидетел на смъртта им. След като гостът си тръгва, тя споделя пред сестра си, че същото това момче е бъдещият й годеник и визитата му в дома им няма да е последна. И това предзнаменование се сбъдва. Тя дори ми е разказвала, че му е казала за това, че ще се оженят, той обаче не повярвал. През цялото време Ванга е знаела, че той ще умре и ще я напусне".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на