Дебат за новите помирителни комисии (изтегли безплатно приложение)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5226494 www.24chasa.bg
Едни от най-честите жалби на потребителите са за завишени сметки

Домакини са "24 часа", "Труд" и Комисията за защита на потребителите

Над 35 експерта - представители на министерства, регулаторни комисии, мобилни оператори, топлофикации, транспортни компании, застрахователи и лизингодатели и търговски вериги се събраха днес за дебат в полза на потребителя.

Всички те са поканени от "24 часа" и "Труд" и Комисията за защита на потребителите в Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" 47 в София, за да чуят как ще работят новите секторни помирителни комисии, които ще разглеждат проблеми в пет важни области - енергетика, водоснабдителни и канализационни услуги, електронни съобщения и пощенски услуги, транспорт, финансови услуги.

Поканените не само слушаха, но също и предложиха мерки, така че новите комисии да са действително в полза на потребителя.

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов подробно представи възможностите и предимствата на помирителните комисии, как се формират те, как клиентите и търговците подават заявления, как се вземат решенията и как влизат в сила. В дискусията се включиха и членовете на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Във форума участваха  зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и омбудсманът на България Мая Манолова.

Специалното приложение "Наръчник на потребителя" с полезна информация как да се защитим от нелоялни търговци е днес на страниците на в „24 часа” и „Труд”. 

Можете да го изтеглите безплатно оттук в pdf формат.

Най-интересното от дискусията ще може да прочетете на сайтовете 24 chasa.bg и trud.bg във вторник и в броевете на вестниците „24 часа” и „Труд” в сряда.

Вижте всичко по темата: 

Новите помирителни комисии ще бъдат признати официално от ЕК след седмица

Мая Манолова: 1645 жалби срещу монополите има при омбудсмана

КЗП: Имаме регистър на търговци, които са съгласни за участват в помирителни комисии

Димитър Маргаритов: Спечелихме дело за нелоялна практика при SMS-и и мобилен интернет

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов