Дебат за новите помирителни комисии (изтегли безплатно приложение)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5226494 www.24chasa.bg
Едни от най-честите жалби на потребителите са за завишени сметки

Домакини са "24 часа", "Труд" и Комисията за защита на потребителите

Над 35 експерта - представители на министерства, регулаторни комисии, мобилни оператори, топлофикации, транспортни компании, застрахователи и лизингодатели и търговски вериги се събраха днес за дебат в полза на потребителя.

Всички те са поканени от "24 часа" и "Труд" и Комисията за защита на потребителите в Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" 47 в София, за да чуят как ще работят новите секторни помирителни комисии, които ще разглеждат проблеми в пет важни области - енергетика, водоснабдителни и канализационни услуги, електронни съобщения и пощенски услуги, транспорт, финансови услуги.

Поканените не само слушаха, но също и предложиха мерки, така че новите комисии да са действително в полза на потребителя.

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов подробно представи възможностите и предимствата на помирителните комисии, как се формират те, как клиентите и търговците подават заявления, как се вземат решенията и как влизат в сила. В дискусията се включиха и членовете на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Във форума участваха  зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и омбудсманът на България Мая Манолова.

Специалното приложение "Наръчник на потребителя" с полезна информация как да се защитим от нелоялни търговци е днес на страниците на в „24 часа” и „Труд”. 

Можете да го изтеглите безплатно оттук в pdf формат.

Най-интересното от дискусията ще може да прочетете на сайтовете 24 chasa.bg и trud.bg във вторник и в броевете на вестниците „24 часа” и „Труд” в сряда.

Вижте всичко по темата: 

Новите помирителни комисии ще бъдат признати официално от ЕК след седмица

Мая Манолова: 1645 жалби срещу монополите има при омбудсмана

КЗП: Имаме регистър на търговци, които са съгласни за участват в помирителни комисии

Димитър Маргаритов: Спечелихме дело за нелоялна практика при SMS-и и мобилен интернет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и