Дебат за новите помирителни комисии (изтегли безплатно приложение)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5226494 www.24chasa.bg
Едни от най-честите жалби на потребителите са за завишени сметки

Домакини са "24 часа", "Труд" и Комисията за защита на потребителите

Над 35 експерта - представители на министерства, регулаторни комисии, мобилни оператори, топлофикации, транспортни компании, застрахователи и лизингодатели и търговски вериги се събраха днес за дебат в полза на потребителя.

Всички те са поканени от "24 часа" и "Труд" и Комисията за защита на потребителите в Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" 47 в София, за да чуят как ще работят новите секторни помирителни комисии, които ще разглеждат проблеми в пет важни области - енергетика, водоснабдителни и канализационни услуги, електронни съобщения и пощенски услуги, транспорт, финансови услуги.

Поканените не само слушаха, но също и предложиха мерки, така че новите комисии да са действително в полза на потребителя.

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов подробно представи възможностите и предимствата на помирителните комисии, как се формират те, как клиентите и търговците подават заявления, как се вземат решенията и как влизат в сила. В дискусията се включиха и членовете на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Във форума участваха  зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и омбудсманът на България Мая Манолова.

Специалното приложение "Наръчник на потребителя" с полезна информация как да се защитим от нелоялни търговци е днес на страниците на в „24 часа” и „Труд”. 

Можете да го изтеглите безплатно оттук в pdf формат.

Най-интересното от дискусията ще може да прочетете на сайтовете 24 chasa.bg и trud.bg във вторник и в броевете на вестниците „24 часа” и „Труд” в сряда.

Вижте всичко по темата: 

Новите помирителни комисии ще бъдат признати официално от ЕК след седмица

Мая Манолова: 1645 жалби срещу монополите има при омбудсмана

КЗП: Имаме регистър на търговци, които са съгласни за участват в помирителни комисии

Димитър Маргаритов: Спечелихме дело за нелоялна практика при SMS-и и мобилен интернет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

С условни присъди се разминаха шестима граничари, обвинени, че са прибирали подкупи, за да пропускат безпрепятствено камиони и автобуси през ГКПП Малко Търново. Като виновни за участие в престъпна банда за взимане на рушвети са признати Кирил Костов, Благой Димитров, Сергей Атанасов, Петко Грудов, Георги Ташев и Денис Юсеин

Невърнат дълг на сръбския кримитип Дарко Таминджич е най-вероятната причина за разстрела на столичния бизнесмен Любомир Пенев. В това са убедени хора, близки до разследването на кървавата трагедия от далечната 1999 г. Както повечето поръчкови покушения в годините на прехода и това до ден днешен не е разкрито