Константин Пенчев докладчик по делото за КТБ в Конституционния съд

https://www.24chasa.bg/novini/article/5228289 www.24chasa.bg

Константин Пенчев е докладчик по делото за КТБ в КС. Това става ясно от съобщение на Конституционния съд. В него се казва:

На 11 януари 2016 г. Конституционният съд образува конституционно дело № 1/2016 г. по искане на тричленен състав на Търговската колегия на Върховния касационен съд за установяване противоконституционност на разпоредбите на чл. 16, ал. 1, изр. 3 и чл. 11, ал. 3 от Закона за банковата несъстоятелност, както и установяване на несъответствието им с чл. 6 от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи.

Докладчик по делото е съдия Константин Пенчев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са