След призива на Борисов отменят комисията за Русия и Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/5332781 www.24chasa.bg
Бойко Борисов призова Цветан Цветанов в Сандански депутатите да размислят и да заличат комисията.

Временната парламентарна комисия, която трябва да разследва дали Турция и Русия се месят във вътрешната политика на България, ще бъде заличена тази седмица, съобщава в. "Стандарт".

В последните два дни председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е възложил на шефа на въпросната временна комисия Валентин Радев да направи консултации със съответните институции, които имат отношение по работата й. Цветанов е инициирал и консултации с останалите партии в парламента.
В събота премиерът Бойко Борисов се обърна към заместника си Цветанов с въпроса нужно ли наистина съществуването на тази комисия. Борисов говори на семинар на младежкия ГЕРБ в Сандански.

"Нищо добро няма да произлезе от комисията", отбеляза Борисов и добави: "Точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия".

Министър-председателят каза още, че Русия е направила "голям завой по темата с туризма". Руските туроператори се пренасочват в момента да работят у нас, като само за Бургас заявките им са с 67% повече от миналата година. Турция пък не реагира остро за загражденията по границата, които правим, за да се справим с мигрантската вълна.