Почина актьорът Георги Гайтаников

https://www.24chasa.bg/novini/article/5334366 www.24chasa.bg

Само осем дни след като навърши 78 години, почина артистът Георги Гайтаников. Той е завършил актьорско майсторство при проф. Кръстьо Мирски през 1961 г.

Творческият му път преминава на сцените на няколко български театъра: Бургаския, Народния и "Сълза и смях". Бил е директор на Пернишкия театър.

Гайтаников беше от поколението на Стефан Гецов, Андрей Чапразов и др. които пълнеха сцената с осанка и мощен глас. Най-големите му роли са: Разколников в "Престъпление и наказание" по Достоевски, Дебелият в "Посещение на страха" - на К. Хоински, Сидни в "Добрата стара Англия на Съмърсет Моъм, Боздугански, Македонски в "Службогонци", "Хъшове" по Иван Вазов, Пери във "Всичко в градината" на Едуард Олби, Стефан Савски в ""Сборен пункт" на Душан Ковачев и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата