Австрия ни похвали как си пазим границата с Турция (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5360045 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Министрите на вътрешните работи и на отбраната на Австрия Йоханна Микл-Лайтнер и Ханс-Петер Доскоцил похвалиха Бължгария как си пази границата с Турция. Двамата бяха разведени от колегите си Румяна Бъчварова и Николай Ненчев да видят оградата в района на Лесово, където долетяха с два хеликоптера "Кугар".

"Бих искал да отправя две важни послания от днешния ден - за нас като страни от централна Европа е изключително важно да окажем съдействие на страните, които са по външната граница на Европа, каквито са България и Македония. Трябва също да се каже, че полемиката, която се води в Европа за правилата, които са вилидни и се прилагат към Гърция, би следвало да бъдат прилагани и за България", заяви министърът на отбраната Доскоцил.

"Без тази ограда, бежанският поток щеше да се насочи към България", заяви министър Микл-Лайтнер на излитане от Бургас. Тя и колегата й се убедили намясто, че южната ни граница се пази добре.

"Можем само да поздравим българското правителство за предприетите в последно време мерки", заяви Доскоцил.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното