Държавният секретар на Ватикана освети катедралата на католиците в София (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5376757 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Румяна Тонева

Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин освети катедралния храм "Успение Богородично" на Католическата апостолическа екзархия в София. Той бе посрещнат от момче и момиче в народни носии.  

Кардинал Паролин, считан за втория човек в йерархията на Ватикана след папата, е на посещение в България по покана на българското правителство и на Католическата църква в страната. Сред присъстващите на тържественото богослужение бяха вицепрезидентът Маргарита Попова и вицепремиерът Меглена Кунева.   

По-късно през деня кардиналът ще оглави литургията в катедралата "Св. Йосиф", възстановена след визитата на папа Йоан Павел II в България, и ще се срещне с духовенството и религиозните организации на католиците в България. 

Пиетро Паролин ще бъде гост и в манастира на сестрите Евхаристинки и ще разгледа медицинския център "Йоан Павел II", ръководен от монахините, и намиращия се наблизо център за прием на бежанци.    

В програмата на кардинала в понеделник е предвидена среща с патриарх Неофит и членовете на Светия Синод. На визита при президента Росен Плевнелиев ще му бъде връчен орден "Стара планина, I степен". Кардиналът ще разговаря също с министър-председателя Бойко Борисов и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.     

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България