Цветанов съдейства за връщането на лиценз за болницата в Полски Тръмбеш, в Овча Могила чакат линейка

https://www.24chasa.bg/novini/article/5384490 www.24chasa.bg
Снимка: ПП ГЕРБ

В предстоящите няколко седмици ще бъде осигурена линейка за новосъздаденото кризисно звено в свищовското село Овча могила. Този ангажимент е поел здравният министър пред председателя на Пaрламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщават от пресцентъра на партията.

Цветанов съобщи новината във Велико Търново, по време посещението си по повод празника на града. Ангажимент да съдейства на община Свищов Цветан Цветанов пое при последната си визита в града, по време на която се срещна с кмета Генчо Генчев, с председателя на Общинския съвет и координатор на местната структура на ГЕРБ д-р Кристиян Кирилов, със зам.-кмета Мирослав Ангелов и други представители на местната власт.

Село Овча Могила се явява център на няколко отдалечени населени места в община Свищов и затова е избрано за местоположение на новосформираното звено. За да може кризисният център да реагира бързо и адекватно при спешни ситуации в отдалечените населени места, на разположение там е противопожарен автомобил „Шкода”, който със заповед от 29.12.2015 г. МВР предостави за безвъзмездно ползване от Община Свищов. В Овча Могила вече очакват и линейка.

При посещението си във Велико Търново вчера Цветан Цветанов съобщи още, че след разговора му със здравния министър, предстои да бъде съставена комисия, която да разгледа и възстанови лиценза на болницата за продължително лечение и рехабилитация в Полски Тръмбеш. Това също е проблем, който бе поставен от местните структури на ГЕРБ пред председателя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който е избран от Великотърновския регион.

Лечебницата в Полски Тръмбеш загуби лиценза си преди около 5 години, тъй като не покриваше нормативите за лекарски персонал. Разрешението за дейност бе подновено на 30 декември м.г.. То обаче отново бе отнето само двадесет дни по-късно, тъй като болницата изобщо не успя да заработи, поради неприключили ремонтни дейности.

В момента здравното заведение е с реновирана сграда, а 53 човека – лекари и медицински персонал, вече са наети на трудови договори. 31 от тях са жители на община Полски Тръмбеш, останалите специалисти са привлечени от други населени места. Всички те са в готовност да започнат работа незабавно, след връщане лиценза на болницата.
"Това означава, че ще има възможност 53-ма души да намерят работа и да дадат по- доброто здравеопазване, от което се нуждаят жителите на великотърновска област", коментира заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.