Братът на Иванка: Отгледах я от 6-месечно бебе, а тя поръча да ме убият

https://www.24chasa.bg/novini/article/5390707 www.24chasa.bg
Стойчо Ройдо Снимка БТВ

Отгледах сестра си, а тя поръча да ме убият. Това са първите думи на Стойчо Ройдов, брат на Иванка Ройдова, която е в обвинена за това, че е планирала неговото и на целия му род убийство, заради наследство от 4,5 млн. долара. Той проговори ексклузивно пред bTV.

Мъжът обясни, че баща му е лишил роднините му от наследство и те сега се опитват да го обвинят, че не е съгласен да раздели наследството с тях. Той обясни, че парите ги няма при него и дори не знае за каква сума става въпрос.

"Аз съм получил мои пари, които са на моята сметка, те не са вкарани в общата наследствена сметка, а тази наследствена сметка не я знам колко е. Има една жена, която го гледаше, изкарал пълномощно на нея, тя да се разпорежда, обаче, явно че тя присвои всичко, а дело ще има ли, няма ли, не знам как е", каза Ройдов.

На въпроса ще има ли дело срещу болногледачката, той отвърна, че няма представа, че не знае езика, че трябва да се търсят защитници. Сестра му е отишла при една адвокатка, която й казала, че започват от 25 000 нагоре и после процент.
"Откъде да ги взема аз предварително да й ги дам, може да стигнем до 100 000. Ами аз като стигнем, ще взема ли нещо, не се знае...", коментира Ройдов.

В коментар на плановете на сестра си да убие рода си, мъжът каза:

„Това е, жестокостта идва от там, от властността на човека и простотията. Аз съм я отгледал нея от шестмесечно бебе. Баща ми като избяга през 51-ва година, тя беше шестмесечно бебе, другата беше на 2,5 години, аз бях на 5 години. Носил съм я на врата си, докато се ожени, аз съм я гледал. Обаче, жадни за пари са хората и това е".

- Тежи ли ви това сестра ви да ви иска смъртта?

- Как няма да тежи. И чужд човек да е...макар че на чужд човек не бих обърнал толкова внимание. А собствената ти сестра, която си я отгледал, без баща, с майка ми сме работили, лишавани сме, следени навремето, проверки. Не ми даваха да уча тук, да си завърша даже и средното образование, не съм доволен, но какво да я направя. Не мога да се откажа, кръвна връзка и това е.

"Два пъти ходихме до Флорида, исках да си го докарам тук, баща ми, почина там. Той така искаше, така беше. Аз го докарах със самолет до тук и го погребах тук".

Той обясни, че не се е карал със сестра си, идвала е при него.

„Стана изведнъж. Дали другата сестра в Америка е разбрала нещо и с нея си говори, с мен не говори, от там са си навили пружините, какво да ги направя. Не искам да им се бъркам, от тук насам да си решават сами проблема", допълни Ройдов.

Защитата на Иванка твърди, че няма доказателства, че тя е планувала убийството на брат си и наследниците му.

"Няма доказателства съгласно закона, защото разпоредбите на НПК изискват, когато се повдига обвинение да има достатъчно доказателства които обосновават предположението, че е извършено престъпление.

В случая има само един противоречив разпит на свидетеля под прикритие, което представлява специално разузнавателно средство, и съгласно разпоредбата на чл. 177 от НПК, СРС не може да обоснове обосновано предположение, не може да бъде достатъчно за извод, че е извършено такова престъпление", каза адвокат Йордан Дафчев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип