Искат разпит на болногледачката, прибрала наследство на Ройдови

https://www.24chasa.bg/novini/article/5393120 www.24chasa.bg
Иванка на делото за мярката й СНИМКА: Наташа Манева

Болногледачката на починалия в Щатите милионер Георги Ройдов - Недялка Бързакова, трябва да бъде разпитана. В противен случай ще бъде нарушено правото на защита на 66-годишната Иванка Ройдова, която е задържана по обвинение, че е поръчала убийството на шестима свои роднини заради наследството на баща си.

Това заяви пред “24 часа” адвокатът ѝ Йордан Давчев. Той е категоричен, че при влизане на делото в съда ще поиска Бързакова да даде обяснения. Според Иванка Ройдова именно тя е прибрала цялото имане от починалия ѝ баща и нямало логика да поръчва да затрият брат ѝ Стойчо Ройдов и близките му. В съда Иванка твърдеше, че е дала 3000 лв. на полицая под прикритие, защото ѝ бил представен като адвокат, който може да реши проблемите със загубените милиони.

Въпросната болногледачка е заминала в Америка през 2003 г. заедно със съпруга и дъщеря си. В Перущица, където Бързакова има къща, отдавна се носи слух, че е станала богаташка зад океана.

Според едни се е замогнала от парите на болния от алцхаймер Георги Ройдов, за когото се грижела. Други обаче казват, че е натрупала състояние от месарски бизнес. В родния си град Бързакова не се е връщала от години.

За делото срещу Иванка Ройдова може да бъде разпитана чрез конферентна връзка, смята адвокат Давчев. Днес той ще депозира в съда жалба срещу ареста на клиентката си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени