Панама иска да се присъедини към международната система за обмен на данъчни данни

https://www.24chasa.bg/novini/article/5422858 www.24chasa.bg

Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гуриа съобщи, че Панама възнамерява да се присъедини към международната система за автоматичен обмен на банкови и данъчни данни на фона на публикуването на т.нар. „Панамски документи“ , предаде ТАСС, цитиран от "Фокус". 

„Миналата седмица проведох телефонен разговор с външния министър на Панама Изабел де Сен Мало де Алварадо, по време на който тя изрази намерението за пълно сътрудничество по този въпрос с ОИСР“, заяви Гуриа. „Очаквам, че публикуването на данните за офшорните компании ще повлияе на правителството на Панама да се присъедини към международните усилия по осигуряването на прозрачност в събирането на данъци“, добави той.

Според него присъединяването на Панама в системата би позволило повишаването на ефективността на мерките по борба с укриването на данъци в световен мащаб.

Виж тук всичко по темата #Panama Papers

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 7000 човека са останали без работа само за ден. Вчера - петък - в бюрата по труда са регистрирани 7138 човека. Около 5 000 от тях са посочили, че тяхната регистрация е свързана косвено или пряко с кризата покрай епидемията от коронавирус. Тревожните данни съобщи пред Нова ТВ Кремена Калчева от Агенцията по заетостта

Отричането на проблема със заразяването е опасно       КОЯ Е ТЯ: Детелина Стаменова е сертифициран психотерапевт, работещ с индивидуални пациенти по различни проблеми. Има специфичен интерес към общественото здраве, конкретно в областта на затлъстяването сред населението. Активист по въпросите, свързани с хранителните разстройства

На остров Сардиния е невероятно, там мислиш само за футбол, признава крилото Българският национал Кирил Десподов силно се надява отново да се завърне в състава на "Каляри". Това призна самият той. В момента крилото е собственост на италианския клуб, но през този сезон играе като преотстъпен в австрийския "Щурм" (Грац)