13 души подадоха документи за генерален директор на БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/5432819 www.24chasa.bg
Петър Волгин е един от кандидатите за шеф на БНР. СНИМКА: Пиер Петров

13 са кандидатите за генерален директор на БНР.

До 17 ч днес, когато беше крайният срок, в Съвета за електронни медии своите концепции подадоха Петър Пунчев, Петър Волгин, Митко Димитров, който в момента е шеф на радио "София" на БНР, Георги Василски, Валерий Тодоров, бивш генерален директор на радиото, Светослав Костов, шеф на спортния отдел в БНР, Христин Стрижлев, настоящ член на Управителния съвет на БНР, Васил Чобанов, Росланна Белчева, Жени Гаджалова, Александър Велев, бивш генерален директор на БНР, Иво Тодоров и Михаела Божидарова, настоящ изпълнителен директор на БНР.

Техническата комисия по обработването на подадените документи започва своята работа в понеделник. Неин председател е членът на СЕМ Иво Атанасов. При установяване на липси в документацията кандидатите ще имат едноседмичен срок да ги отстранят.

Изслушванията на участниците в конкурса за генерален директор на БНР ще бъдат на 11, 12 и 13 май. Новият генерален директор на БНР ще бъде обявен на 20 май.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.