Интензивен е трафикът през ГКПП - Кулата на леки и товарни автомобили

https://www.24chasa.bg/novini/article/5462265 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Интензивен е трафикът през ГКПП - Кулата на леки и товарни автомобили. Няма натрупване на чакащи моторни превозни средства. На останалите пунктове с Гърция трафикът е нормален. Това съобщи дежурният полицай в ОД на МВР- Благоевград, цитиран от "Фокус".

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в областта, на участъците с интензивен трафик са разположени и допълнителни сили. Интензивно е движение за Република Гърция на българо - гръцки пунктове Кулата и Маказа. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция“ на ГКПП за максимално облекчаване на пропускателния режим. Планирана операция за проверки на тежкотоварните автомобили се провежда в районите на граничните пунктове „Калотина" и „Кулата".

До Благоевград движението е безпроблемно заради автомагистрала „Струма", чийто ЛОТ-2 свършва при областния град. Интензивен е трафикът по Главен път Е-79 в участъка от Благоевградска област. Заради събирането на почивни дни по празниците и отправилите се туристи към Петрич, Банско, Разлог, Сандански и Гърция, на места се получават задръствания. Около обяд голяма автомобилна тапа се образува на Главен път Е-79 на изхода на Благоевград, в местността „Полигона“. Дежурният от ОД на МВР уточни, че за момента движението в участъка се осъществява нормално. Движението по автомагистрала „Струма“ се осъществява безпроблемно.