Интензивен трафик край Благоевград, инцидент с тир блокира и Враца (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5465895 www.24chasa.bg

Интензивен е трафикът от ГКПП-Кулата в участъка до Благоевград, съобщават от Пътна полиция – ГД „Национална полиция“. Нормализира се движението на пътя след Враца, посока Мездра след пътния инцидент с тир, който стана тази сутрин. Тирът е изтеглен от участъка, предприети са мерки за опесъчаване на участъка.

По магистралите трафикът засега спокоен. Нормално е движението и на входовете на София.

Спокойна е пътната обстановка в областите Русе и Добрич. На ГКПП-Дуранкулак има засилено движение на отпътуващи румънски автомобили и относително забавяне заради ремонт на главния път на румънска територия. На ГКПП-Русе и Видин движението е без затруднения, няма струпване на автомобили. Нормално се движат и пътниците, които преминават през пунктовете на сръбската граница,доста по-интензивно е движението през пунктовете на българо-македонската граница.

Засили се автомобилното движението през граничните пунктове с гръцката граница, основно в посока вход. Най-интензивен е трафикът двупосочно през ГКПП-Кулата, няма струпване на автомобили. Повече коли са се наредили за влизане в страната на ГКПП-Капитан Петко войвода.

Продължава да е натоварено движението в района на Кресненското дефиле и пътен възел Симитли. Това каза за „Фокус“ дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград. По думите му, там, където се събират първокласен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев, е най-интензивно движението, като се образуват и частични задръствания. Дежурният служител уточни, че от Агенция „Пътна инфраструктура“ са създали необходимата организация за справяне с по-интензивния трафик като от 14.00 часа е влязла в сила забраната за движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни участъци каквито са автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 в района на Благоевградска област. Целта на забраната е да се осигури по-лесното изтегляне на леките автомобили, уточни дежурният служител. Ограничението ще бъде в сила до 20.00 часа. Интензивен е и трафикът в двете посоки на ГКПП-Кулата. От пресцентъра на МВР посочиха, че към момента няма установени струпвания на автомобили в района на граничния пункт.

Изключително натоварен е пътя Кюстендил- Радомир- Перник, предаде репортер на „Фокус”. Най-натоварено е в участъка Конявска планина в двете посоки. Движението около Конявска планина е изцяло в колони съставени от автобуси, автомобили и товарни автомобили в двете посоки. Колони от автомобили с македонска регистрация са се образували на пътя София-Скопие към ГКПП "Гюешево".Трафикът от ГКПП-Кулата в участъка до Благоевград също е изключително натоварен. На другия пункт с Гърция „Илинден - Ексохи“ трафикът отново е интензивен.

Очаквайте подробности от пътната обстановка в страната.