Приятели се прощават с Ники Москов във фейсбук

https://www.24chasa.bg/novini/article/5476705 www.24chasa.bg
Николай Москов

Много хубави думи написаха за починалия вчера наш колега Николай Москов неговите приятели във фейсбук. Ето някои:


Известната журналстка Нери Терзиева:
Защо така направи, мой Приятелю? Писна ти от нас - от суетата ни, от виното-менте, от стъпканите перуники, от забравената пътечка на Бенковски, от слепотата ни за билките, от лицемерието - маска за съучастие в мътни дела - все заради звонк за преживяване.
Как красиво стоеше ти над всичко това! Но ти писна. И взе командировка за небето.
Чакай там.
Иде нашето голямо изкупление.
Сбогом, Николай Москов!
Сбогом, Незаменими!


Известният инвазивен кардиолог доц. Иво Петров:
Скъпи приятели,
не мога да повярвам, че почина внезапно един от най-добрите ми приятели, един от най-позитивните и креативни хора, които имах честта да познавам- Ники Москов. Ники, мислех си, че винаги ще мога да ти помогна, когато имаш нужда от мен, но се оказа че не е така. Искаше ми се самолета за секунда да се върне в България и да кацне в твоя двор за да мога да помогна, но уви! Всичко беше свършило и необратимо приключило...
Всички ние загубихме много с твоето безвъзвратно отсъствие, но съм сигурен, че ще останеш за винаги в сърцата и душите не само на прекрасното си семейство, но и на хилядите ти приятели. Винаги ще си спомняме за теб и за невероятния ти и позитивен ентусиазъм, за патриотизма, за приятелското чувство, за топлата усмивка, за огромния журналистически кураж. Днес е един тъжен ден на тежка загуба не само за родната журналистика, но и за цялото гражданско общество в България.
Ники, не забравяй, че имаш да ми изпращаш общи снимки от празненството на "24 часа" и че другата седмица трябва да се видим за да говорим за новите проекти в медицината в България, както ти ме беше помолил...
Сбогом, приятелю!
Обичаме те и винаги ще бъдеш сред нас...


Калин Вельов:
Почивай в мир Ники! Жалко че не си поговорихме по-дълго завчера.. ще ми липсваш с позитивния си дух


Сия Трендафилова:
Какъв кръговрат! На Великден бе така щастлив, че първи с Мария сте взели от благодатния огън в "Св, Седмочисленици". Отиде си също на велик ден - Гергьовден. А опелото ти ще бъде пак там - в любимия ти храм. Почивай в мир!


Диана Кънчева:
Сбогом Ники! Не мога да повярвам! Ще ми липсваш много. Дано твоите небесни старци имат отговор защо точно сега те повикаха. Сигурно и там трябва на някой от тях да оправяш бакиите и да помагаш..

Веско Паунов:

С голяма мъка се разделям с добрия Човек и сладкодумен Приятел! Винаги вълнуващ се от Красивото в Живота и гневен от низостите в него....Нормално е такова сърце да не издържи....Верен стожер на България и Вярата!
Прощавай, Николай Москов!