golden pages

Неволите на Златина или трай, бабо, за хубост

https://www.24chasa.bg/novini/article/5479977 www.24chasa.bg

Златина е от онези жени, които се грижат за красотата си сами. Справя се прилично и не вижда защо трябва да дава куп пари за неща като боядисване и маникюр, които може да си ги направи и вкъщи. Ходи при кварталната фризьорка няколко пъти в годината, колкото да й подстриже връхчетата и да я направи като атомна гъба в главата за осми март и с това се изчерпват отношенията й със салоните за красота.

Всяко правило обаче си има изключения и за Златина изключението дойде в навечерието на 40-ия й рожден ден. Тя застана пред огледалото, изучавайки подробно всяка бръчица, и усещането, че остарява я зашлеви през лицето като пернишки любовник. Златина се почувства злочеста и нещастна, разплака се, накрещя се на децата и прати Златин да спи на дивана. А на другата сутрин решението вече беше узряло в главата й. Може и да има жени, които се разделят с младостта и красотата си с лекота, но Златина не беше от тях. Не и без бой.

Близо до тях бяха открили наскоро салон за красота с претенциозно име и още по-претенциозен интериор, от който Златина бе виждала да излизат девойки с морковен тен и Пайнерска визия. И без да се замисля много, тя изтегли спестяванията от фонда „и аз съм човек“ и си записа час. Солариум, ботокс, филъри, всичко, което се предлагаше. Това щеше да бъде Големият й ден, нейната пълна промяна. Представяше си как на Златин му увисва ченето, като я види (и мигом зарязва секретарката), как колежките й позеленяват от завист, а фейсбукът й гръмва от лайкове. И с тези вдъхновяващи мисли в главата и в приповдигнато настроение, тя прекрачи прага на салона.

Няколко часа по-късно оттам, озъртайки се и опитвайки се да се прикрие, излезе странно създание. То имаше цвета на Доналд Тръмп и веждите на Филип Тотю, лицето му беше сковано и циментирано, а устата му, изглежда, бе предизвикала яростта на стотици стършели-убийци. Създанието размахваше орловите си, нашарени с цветенца нокти в опит да спре такси, но кой знае защо, вместо да спрат, те ускоряваха. Накрая един милостив (а може би късоглед) шофьор спря, а Златина (понеже именно Златина бе създанието) скочи вътре, тръшна вратата и избухна в плач.

Всяка жена знае, че красотата изисква жертви и е готова да изтърпи купища болка и неудобства в нейно име. Стига резултатът да си заслужава. А за да си заслужава и да не ви сполитат злочестините на Златина, изберете внимателно на кого ще поверите лицето си.

Как да изберете добър салон за красота?

Обикновено по този въпрос жените се доверяват на препоръките на приятелки, но ако по някаква случайност нямате такива/имате, но са над тези неща/изглеждат така, че не бихте се доверили на препоръките им – вече знаете,

Golden Pages

е това, което ви трябва. Направете си списък със салони, като вземете под внимание няколко неща.

Най-напред проверете какви процедури се предлагат. Би трябвало да сте наясно със себе си и да знаете предварително какво искате. Разбира се, професионалистите ще ви посъветват, но поне в общи линии трябва да знаете от какво имате нужда. Салонът за красота не е шведска маса, на която да опитате от всичко. Не че не можете, но резултатите едва ли ще са добри. Така че вижте дали се предлага това, което ви трябва.

Козметичните процедури не са особено евтини, така че се съобразете с бюджета си и си направете сметката. Разбира се, не трябва да рискувате и да се мятате на най-евтиното, но бъдете разумни – не е необходимо да се разорите в името на красотата.

Местоположението на салона също е важно, особено ако не става дума за посещение веднъж годишно. Ако сте решили сериозно да инвестирате в поддръжката си и да го посещавате редовно, добре е да е на удобно за вас място – близо до дома ви или до работното ви място (ако смятате да кръшкате в работно време).

Квалификацията на персонала е нещо, което по принцип е важно, но все пак зависи от това, което търсите. За една коламаска не ви трябва човек с докторска степен по коламаски, но за по-сериозни процедури опитът и квалификацията са задължителни. Потърсете информация на сайта на салона или при посещение на живо, но не пропускайте тази част.

Посетете избраните салони и разгледайте добре. Хигиената на ниво ли е, или присъстват и други живи организми освен персонала и клиентките? Апаратурата и инструментите почистват ли се, или щедро се обменя ДНК?

Не на последно място – отношението и вниманието имат много голямо значение, за да се чувствате комфортно и да се оставите в ръцете на козметичките. Не се притеснявайте да питате за всичко, което ви интересува, но имайте едно наум, ако ви засипват със суперлативи и ви обещават чудеса. Добрият професионалист ще отговори търпеливо на всичките ви въпроси и няма да ви заблуждава, че ще си тръгнете с 20 години по-млада, нито ще ви предпише веднага свръхскъпи процедури. Доверете се на вътрешния си усет, преди да му поверите външността си. Красотата без ум е нищо, затова избирайте умно мястото, на което да ви изпишат веждите, за да на ви извадят очите. И когато го направите, се отпуснете и се оставете спокойно в ръцете на професионалистите, за да се наслаждавате на красотата си. Онази, същата, която ще спаси света.

golden pages