Горанов проверява данъците на всички българи с офшорки от “Панама пейпърс”

https://www.24chasa.bg/novini/article/5487684 www.24chasa.bg
Владислав Горанов

Ако има разминавания НАП ще прави и ревизии за 5 години назад

Назначена е данъчна проверка на всички българи, чиито имена са се появили в международното разследване на “Панама пейпърс.”

Ако тя установи значителни разминавания в доходите и имуществото им или недекларирани и неплатени данъци, ще бъдат назначени ревизии за 5 години назад.

Алексения Димитрова и ”24 часа”, които са българските партньори на международния журналистически консорциум, осветиха много от имената в списъка на разследващия консорциум. В него се оказаха бизнесмените Николай и Евгения Баневи, Васил Божков, Тодор Батков, Петър Манджуков, Денис Бареков, Ангел Божилов, Антони Наумов, Филип Китов, Христо Кутев, бившият банкер Чавдар Кънчев, президентът на Световната федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров, топадвокатът Иван Тодоров, бившият шеф на агенцията за инвестиции Павел Езекиев и др.

По данни на консорциума имената, които са свързани с България, са около 100.

Особено внимание международната разследваща мрежа отделя на Билян Балев, който е изпълнителен директор на Българската банка за развитие. Причината според консорциума е, че Балев е висш държавен служител. Финансистът обаче е лицензиран изпълнителен директор на банка и е в държавната структура от 2013 г. Преди това Балев е бил частен финансов консултант.

Банкерът е регистрирал през 2015 г. офшорка на Британските Вирджински острови, за да менажира яхтата си в Монако, написа “24 часа”.

”Доколкото ми е известно, г-н Балев е декларирал офшорната си компания. При корабоплаването е обичайна практика плавателните съдове да се регистрират като офшорни компании заради флага, под който плават. Ако въпросната офшорка бе свързана с друг вид бизнес, съмненията към г-н Балев, че крие нещо, щяха да са по-големи. Въпреки това и на Балев, и за всички от ”Панама Пейпърс” е възложена данъчна проверка. Резултатите от нея ще определят бъдещето на г-н Балев като изпълнителен директор на ББР. Ако излезе информация, че е направил нещо незаконно, което укрива, веднага ще бъде освободен.

От професионална гледна точка обаче нямам забележки към сегашния управляващ екип на банката. През 2015 г. тя реализира най-голямата печалба в историята си - около 38 млн. лв.” Това заяви за “24 часа” финансовият министър Владислав Горанов. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро