В Бургас искат поименно местата за забрана на бурки

https://www.24chasa.bg/novini/article/5505184 www.24chasa.bg

Общинските съветници в Бургас одобриха в три комисии предложението на ВМРО за забрана на бурките на обществени места, но с уговорката, че тепърва трябва да се уточнят кои са те. В докладната на лидера на воеводите Георги Дракалиев като такива са посочени "официалните институции и обектите, свързани с предоставянето на административни, образователни и общестевни услуги както и места за обществен отдих, спорт, култура и комуникации". Според съветниците от транспортната комисия обаче това било много общо понятие и трябвало да се конкретизира в детайли.

"Когато на площада пред общината за Гергьовден се извършва водосвет и се струпват много хора на едно място, това създава пречка за движение на други, които не се включват в празника", заяви лидерът на БСП Николай Тишев. Неясноти по прилагане на наредбата за забрана възниквали и в случаите на официално посещение на лице от арабски произход в Бургас, ако пристигне със забулени жени.

Димитрина Буланова от ГЕРБ пък даде пример с Тракийския университет в Одрин, където на едно място можело да се видят момичета с бурки и с къси поли.

"Доколкото знам досега там не е имало атентат", заяви общинската съветничка по повод мотива за забраната. Основният е, че с бурките настъпва радикалния ислям и трябва да се вземат превантивни мерки за противодействие, особено в махалите със смесено население.

"Няма нужда да се прави попименно списък на местата за забрана. Да четат внимателно - в докладната съм упоменал точно местата за забрана", заяви Георги Дракалилев.

Докладната му ще се гледа на предстоящата сесия. ДПС отсега се обявиха, че ще гласуват против, тъй като според тях със забраната изкуствено се насаждала етническа омраза в "толерантен град като Бургас".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона