Само "24 часа" снима сватбата на министър Лукарски! Вижте снимките и гостите

https://www.24chasa.bg/novini/article/5522683 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Кметът на Бургас ожени Божидар и Ива със стихове на Фотев

В присъствието на премиера Бойко Борисов министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски се ожени за любимата си Ива Йорданова по американски - в градина към морето. Церемонията по бракосъчетанието води лично кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов със стихове на Христо Фотев. Той заръча: "Щастието да доминира във вашите съвместни дни. Вкъщи повече да говорите за любов, по-малко за политика."

Гостите се събраха пред беседката в очакване на младоженците. Първи се появи Лукарски, заедно с двете си дъщери от първия брак - Богдана и Йоана, които бяха шаферки. Булката пристигна в ретро автомобил. Както повелява традицията, до олтара я отведе баща й.

Сред гостите са премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева (Ива бе част от ръководството на нейната партия, но я напусна заради любовта си с лидера на СДС), министрите Владислав Горанов със съпругата си, Лиляна Павлова с мъжа и дъщеря си, Даниел Митов - долетял директно от Брюксел, Ивайло Московски и Красен Кралев с приятелката си Виктория Петрова. Тук са шефът на агенцията за инвестиции Стамен Янев, зам.-министрите на икономиката Любен Петров, който е и зам.-председател на СДС, и Даниела Везиева, зам.-шефът на синята партия Емил Кабаиванов, главният секретар на "Раковски" 134 Филип Кирев, депутатът Костадин Марков.

Любовта между Ива и Божидар пламва, докато са кандидати за евродепутати в листата на Реформаторския блок преди 2 г. Като всеки мъж, Лукарски първо харесва външността й, но след като се заравя да я провери по-обстойно в интернет, открива, че красавицата има и солидно образование, получено в САЩ и у нас, и завиден коефициент на интелигентност - 142.

"24 часа" е единствената медия, допусната до сватбата.