Президентът Плевнелиев и "24 часа" отличиха "Големите малки" в бизнеса

https://www.24chasa.bg/novini/article/5541696 Президентът Плевнелиев и "24 часа" отличиха "Големите малки" в бизнеса Президентът Плевнелиев и "24 часа" отличиха "Големите малки" в бизнеса www.24chasa.bg
Президентът Плевнелиев и столичният кмет Йорданка Фандъкова се поздравяват. На заден план от дясно на ляво са финансовият министър Владислав Горанов, издателят на "24 часа" Венелина Гочева и главният редактор на вестника Борислав Зюмбюлев Снимки: Николай Литов

10 фирми получиха наградите "Големите малки" на "24 часа" на церемония в София тех парк. Една от наградите връчи президентът Росен Плевнелиев.

Всяка от десетте компании, отличени от 85 подали документи фирми" ще получи безплатна реклама на страниците на "24 часа". Другите участници пък получават 50% отстъпка от рекламната тарифа на вестника. 

Президентът Росен Плевнелиев отличи компанията "Ортотех".

"Благодарим на една национално отговорна медия, които показват как да бъдем полезни на национално отговорни каузи. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му", отбеляза Плевнелиев. "От гаражи се раждат големи компании и най-големият страх на големите е, че в някой гараж някой в момента обръща пазара", заяви още президентът. "Икономиката се променя и всеки малък може да стане много голям", насърчи Плевнелиев участниците.

"Ортотех" роизвежда индивидуални медицински изделия, стелки, шини и ортези, които помагат на хората да проходят.

"Президентът е инженер, аз съм лекар. Има няколко неща, които искам да ви кажа", започна словото си Йовко Гюров, управител на "Ортотех". "Мозъците на България не винаги изтичат", каза той като представи 28-годишната управителка на фирмата Красимира Русинова.

"Ние опитваме хората, които страдат да страдат малко по-малко. Не винаги работим за оборотите и печалбата", подчерта Гюров.

"Преди дни НСИ обяви, че средната заплата в София е стигнала 1300 лв. В последните години безработицата в столицата е устойчиво под 3%. Тези данни се дължат на бизнеса, който разширява пазарите си, а за града и хората това означава по-добро качество на живот. Над 95% от фирмите в София са в категорията малък и среден бизнес", каза при откриването на церемонията кметът на София Йорданка Фандъкова.

33 проекта с гаранции над 2,4 млн. лв. и финансиране над 36 млн. лв. е осигурил общинският фонд за малък и среден бизнес. Софи се утвърди сред лидерите в ЕС за стартиращ бизнес, посочи още тя.

Идеята на София е да подкрепя не само големите инвеститори, изтъкна кметът на София.

"Малките са големи със своите мечти. Вярвам в развитието на малките компании и България ще стане един иновационен център на Европа", каза при откриването Йолиян Иванов, шеф на София тех парк.

Димитър Шумаров от Пощенска банка връчи наградата на фирмата "Ескрео". Компанията е стартъп за производство на дъски за писане, пример как от детско забавление може да се направи бизнес. Наградата получи управителят на фирмата Ясен Русев.

"Щастлив съм, че имам правото да връча първата по ред награда. За втора поредна година "24 часа" прави този конкурс. Ние в Пощенска банка правим поне 10 срещи на година със собственици и управители на малки фирми, за да намерим синергия с тях и да бъдем успешни заедно", каза Димитър Шумаров, главен финансов директор на "Пощенска банка".

Пощенска банка отличи и още три фирми по своя инициатива - "Роял Бийс", която произвежда пчелен мед, "Интериорпроект" ЕООД, която произвежда забавители за горене и технологии за пожарозащита и "Роузис Марк", която е специализирана в продукти от българска роза. Трите фирми получиха година безплатно банково обслужване, обясни Александър Пунчев от "Пощенска банка".

"Да започнеш малък бизнес се изисква много смелост и е радващо, когато има оценка", споделиха от "Роузис Марк".

Людмил Каравасилев от "Метро България" пък връчи наградата на Асен и Валентина Цекови от фирма "Добра година". Тази компания се занимава с търговия и промотиране на български вина и в магазина си продават само и единствено българско вино.

"Благодар и пийте българско вино", каза при награждаването Асен Цеков.

"Радваме се, че след като рботим с много малки фирми имаме възможност да участваме в награждаването", каза Людмил Каравасилев. Метро също има инкубатор за малки компании.

Деян Кастелиц от Мтел пък награди фирма "Веспа ВП" ЕООД. Тя е един от лидерите у нас в производството на машини за рециклиране на пластмаса. Освен това произвежда и ергономични бюра, които се борят със затлъстяването в офиса.

"Благода на всички за честта, която ни отдадохте и че помагате на малките фирми да постигат своите големи мечти", каза представителката на "Веста ВП" Кремена Пантелеева.

Такива инициативи са много важни за икономиката, подчерта Деян Кастелиц. В Мтел ние ценим хубавите идеи и оценяваме иновативния подход на "Веспа ВП" в производството на работни бюра, допълни той.

Елен Георгиев от микрофинансиращата институция ДЖОБС връчи наградата на пловдивската фирма "Мели-М" Това е една от малкото фирми в страната, които произвеждат фолклорни носии и идават работа на 11 служители.

"Ние създаваме нещо специфично, което е визитката на нашата страна", каза управителят на фирмата Марияна Викиева.

"Микрофинансиращата институция ДЖОБС работи отскоро, но дава възможности на този бизнес, който е отхвърлен от големия финансов пазар", обясни Елен Георгиев.

Румен Иванов от Ди Ейч Ел България пък връчи наградата на фирма "Скатери", която произвежда прясна италианска паста за едни от най-добрите български ресторанти. Наградата получи Диана Велева от компанията.

Ди Ейч Ел връчи награда на още три експортно ориентирани компании.

"За нас е чест да участваме в тази инициатива и да помагаме на компаниите да намират нови пазари", каза Румен Иванов. Наградата на трите компании е по една безплатна пратка на месец до края на годината. "Джей Пойнт Кадрс" е фирма за производство на пластики и бе отличена като завладяваща нови пазари. "Амет" ООД също бе отличена като бързо растяща изнасяща компания. Третата фирма със специална награда пък бе "Симонас Кардс", която също произвежда пластики.

Изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов пък отличи фирма "Про Смарт", стартъп за софтуер и хардуер. Компанияте  създала устройство за управление от разстояние на домашни бойлери. Наградата получи Валентин Харизанов и от "Про Смарт".

Не деля на печеливши и непечеливши фирмите, които са тук, подчерта Евгений Иванов.

Петър Кънев, шеф на икономическата комисия в НС и Мариета Захариева от Агенцията за малки и средни предприятия също отличиха "Амет". Операционни маси в Австралия и Нова Зеландия работят с медицинска електроника на българската фирма, произвежда и апарати за електрохирургия. 

"С участието си искаме да дадем на младите хора кураж да започнат своя бизнес", каза Жанет Попова, управител на "Амет".

Даниела Визиева, зам.-министър на икономиката пък отличи отново "Джей Пойнт Кардс", фирма събрала почти максималния брой гласове от журито. Наградата получи Александър Манев.

"Дано станем всички големи големи", пожела си той.

"Норте" ЕООД, стартъп за производство на биоразградими четки за зъби, бе отличена от финансовия министър Владислав Горанов. Наградата ве Светла Тумангелова, управител на компанията, която вече е пробила на доста чужди пазари като Франция, Испания и Гърция.

"Нашата фирма е семейна, но работим с любов и честно и заради това тази награда означава много за нас. дано българските потребители също се обърнат към екопродуктите", каза тя.

"Това че има такова събитие е много добра новина", каза Горанов. Той обърна особено внимание на хигиената на правена на бизнес, която дава възможност на малките фирми да избуяват на открит пазар. "Моите пожелания към големите малки догодина е да са малките големи", завърши той.

  

                                            

Още по темата:

Президентът: Държавата да даде път на големите малки, за да порасне голяма                                                                                                                                             

Горанов: За малките - нормален и справедлив пазар                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Асоциацията на дунавските драгажни предприятия изпрати протестно писмо срещу дискриминационна политика, унищожаваща бранша

Българската асоциация на дунавските драгажни предприятия (БАДДП) изпрати протестно отворено писмо до Министерския съвет и народните представители в 43-то НС от Северна България - Видин,

Черешите измръзнаха

Големият студ доведе до сериозни проблеми за черешите. В Кюстендилска област измръзванията са между 70 и 90%. Това показва проверка на специалистите от Института по земеделие в областния център.

Булбанк продала фирмени кредити за поне 560 млн. лева

Това е най-голямата сделка засега за такъв вид кредити, вземат ги норвежци Рекордна сделка за продажбата на просрочени фирмени кредити е сключила УниКредит Булбанк.

Заради студа ще разсрочват сметки за ток

Това договори енергийният министър договори с “Енерго-Про”, ЧЕЗ и ЕВН Сметките за ток за декември и януари може да се разсрочват, ако клиентите го поискат.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Парламентът пусна 2 млрд. лева, за да продължи още година санирането, върна стария режим за казаните с ракия

Финансовият ресурс за саниране да се увеличи на 2 млрд. лв. вместо 1 млрд. лв. Това реши парламентът в сряда след близо час дебати. Освен увеличаването на средствата депутатите гласуваха и да се

Борисов: Всички са искали добро, но друго е да го направиш (Обзор)

Не построим ли “Хемус”, Северна България е загубена, твърди премиерът “Предполагам, че всички управляващи у нас са искали да направят нещо добро. Но едно е да искаш, друго е да можеш,

Терминал 2 прокапа. Поправиха теча

Терминал 2 на летище София е прокапал, видяха пътници, които изпратиха снимки във в. "24 часа", те са правени в четвъртък вечерта.  Попихаме аеропорта какво се е случило,

Георги Кадиев: Самолетът от Виена каца в Будапеща след час кръжене над София

Самолет на австрийските авиолинии, който е летял от Виена за София е кацнал в Букурещ, съобщи във фейсбук депутатът Георги Кадиев.  Той се позовава на разказ на пътник в самолета.

НАП, митниците и полицията проверяват горивата на Марешки в Горна Оряховица

Имало сигнал, че се докарват от танкери с т.нар. сирийска караджейка НАП, митниците и полицията са проверили в сряда бензиностанцията на Веселин Марешки в Горна Оряховица.

Велик китайски лингвист почина на 111 години

На 111 г. почина видният китайски лингвист Чжоу Югуан. Той остана в историята със създаването на системата “Пинин”, която превръща китайските символи в думи, написани с буквите от латинската азбука.

Над 126 000 души смениха личния лекар през декември

126 240 здравноосигурени са сменили личния си лекар през декември, съобщиха от здравната каса. Най-голям е техният брой в София – 26 644души, а най-малък - в Смолян, 874.

"Българската Коледа" събра над 2,5 млн. лв. за болни деца

Дарения на обща стойност 2 590 000 лв. събра благотворителната инициатива „Българската Коледа“ от началото на кампанията на 30 ноември 2016 г. до 17 януари 2017 г.

Здравният министър ще договаря ограничени вещни права заради обновяването на спешните центрове

Правителството възложи на министъра на здравеопазването да сключи договори за учредяване на ограничени вещни права в полза на държавата за нуждите на МЗ върху имоти,

Диабетът може да съкрати живота ни с до 9 години

Хора на средна възраст, диагностицирани с диабет, могат да изгубят около 9 години от животите си, предаде The Independent. Китайските учени, провели изследването, са достигнали и до извод, който сочи,

Асеновград събра пари за лечение на 16-годишния Синан, но ракът победи

Момчето издъхна в дома си след продължителна битка с рака Съученици, приятели и близки от Асеновград са съсипани от скръб, след като разбраха, че 16-годишният Синан Мурад не успя да пребори рака.

Булбанк продала фирмени кредити за поне 560 млн. лева

Това е най-голямата сделка засега за такъв вид кредити, вземат ги норвежци Рекордна сделка за продажбата на просрочени фирмени кредити е сключила УниКредит Булбанк.

Заради студа ще разсрочват сметки за ток

Това договори енергийният министър договори с “Енерго-Про”, ЧЕЗ и ЕВН Сметките за ток за декември и януари може да се разсрочват, ако клиентите го поискат.

Лакираният портокал с 80% по-скъп

Портокалът, който е обработен с лакове и бои, излиза с около лев по-скъпо от плодовете, които не са третирани, пише в. "Телеграф". В момента килограм портокали с перфектен външен вид струва около 1,

Парламентът пусна 2 млрд. лева, за да продължи още година санирането, върна стария режим за казаните с ракия

Финансовият ресурс за саниране да се увеличи на 2 млрд. лв. вместо 1 млрд. лв. Това реши парламентът в сряда след близо час дебати. Освен увеличаването на средствата депутатите гласуваха и да се

Румен Радев - пилотът президент, излиза нецензурираната му биография

Защо са го наричали Мойсей? “Румен Радев. Петият президент” е неофициалната и нецензурирана биография на новия държавен глава. Написана е и е издадена без съдействието и съгласието на Румен Радев.

Терминал 2 прокапа. Поправиха теча

Терминал 2 на летище София е прокапал, видяха пътници, които изпратиха снимки във в. "24 часа", те са правени в четвъртък вечерта.  Попихаме аеропорта какво се е случило,