Десислава Атанасова: Кандидатът на ГЕРБ за президент е силно разпознаваем

https://www.24chasa.bg/novini/article/5556563 www.24chasa.bg

От ГЕРБ няма от какво да се притесняваме, колкото и критики да се отправят за липса на реформи. Неприятно е когато имаш споразумение с параметри и определени гаранции какво ще се случва в 4-годишното управление, някоя от страните в един момент да се почувства опозиция. Не знам дали ДСБ са опозиция, щом г-жа Корнелия Нинова не ги кани на опозиционна среща за общ кандидат-президент. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в студиото на „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

„Предсрочни избори не се очакват, мнозинството подкрепя важните решения, предложени от МС. Надявам се, че стабилността ще остане фактор за развитието на държавата, финансовите и икономически резултати се отчитат и отвън, има предпоставки за стабилно развитие”, каза още депутатката.

„До момента е обявена само 1 кандидат-президентска двойка, ние не го правим, защото нашият кандидат е силно разпознаваем, на българските граждани няма да им е трудно да припознаят нашия кандидат като носител на десните ценности. Далеч по-важно е нашият кандидат да получи широката подкрепа на българските граждани, не толкова на коалиционните ни партньори”, изтъкна Атанасова. Тя определи мандата на президента Плевнелиев като много успешен.

На въпроса дали кандидатурата на партията ще е на мъж или жена, Десислава Атанасова отговори: „Няма как да ви отговоря, защото пък съвсем конкретно ще насочим вниманието на хората към дадената кандидатура”.

„Не съм съгласна, че България е държавата, която злоупотребява най-много с евросредства. В доклада на ОЛАФ не пише нищо такова, колкото и по темата да се упражняват по темата от опозицията. ОЛАФ казва нещо много важно - сигнали се подават, те се проверяват, добре е да има контрол върху разходването на европейски средства”, посочи още Атанасова.