golden pages

Неволите на Златина или да не се дебнем, че да не се хванем

https://www.24chasa.bg/novini/article/5558397 www.24chasa.bg

Сигурно си спомняте, че веднъж Златинови бяха стигнали до развод заради неговата афера със секретарката, но разправиите покрай адвокатите им дойдоха в повече и в крайна сметка ги домързя да се разведат. Така че продължиха мирното си (къде мирно, къде – не дотам) съвместно съществуване. При едно условие.

- Слушай какво – просъска Златина, застанала с ръце на хълбоците, а очите й мятаха мълнии – тая изрусена пача да я разкараш моментално, иначе ще ти се стъжни. Всичко ще ти взема – и апартамента, и колата, и на баба ти къщата, и издръжки ще плащаш. Тоя път с истински адвокат. Ще те дебна, да знаеш и само да надуша нещо – край, заминаваш си.

- Добре де, добре – измънка Златин – каквото кажеш, това ще бъде, нали знаеш, че аз си те слушам тебе, ти си шефа в тая къща. Сипи сега по една ракия да го отпразнуваме... и от зеленцето може да нарежеш... а така.

Разбира се, Златин не скъса със секретарката. Не че не искаше. Беше му поомръзнала и тя, пък и влизаше в доста харчове за тайни обеди в крайградски ханчета. Но когато се опита да й намекне, че може би е време да си останат само приятели, тя го изгледа смразяващо, досущ като Златина, и му скръцна, че само да посмее да я зареже, ще изпее всичко на майка му. Така че Златин въздъхна примирено и продължи с тайните обеди (и всичко останало).

Златина не беше вчерашна и веднага надуши – и парфюма менте по яката на ризата му, и русите косми в колата. Но понеже й трябваха неопровержими доказателства за пред съда, реши да постъпи като по филмите – нае детектив, от обява на спирката.

Детективът беше дребно плешиво човече със засукани мустаци, което наричаше Златина „мадам“ и й целуваше ръка повече от необходимото. След като изрази огромното си недоумение, че на някой имбецил може въобще да му мине през ум мисълта да предпочете друга жена пред нея (и отново обсипа ръката й с целувки), той я увери, че няма за какво да се тревожи. Непрокопсаникът ще бъде изловен и документиран, заяви той, още преди да успеете да кажете „оревоар“.

Днес така, утре така, мосю детективът идваше всеки ден да се отчита на Златина и да й целува ръка, но така и нищо не успя да свърши. Вместо той да излови Златин, Златин излови него. Гошо съседът му подхвърли една вечер, че някакъв мазник идвал да се лигави всеки ден с жена му и балканската му кръв кипна. Още на следващия ден се обади в работата, че е болен и устрои засада зад ъгъла на блока.

Щом господинът се появи с напета походка и карамфил в петлицата, Златин изскочи и светкавично му заби две крошета под смаяния поглед на Златина. Клетият детектив побягна, без да има възможност да обясни кой е всъщност. А Златина, донякъде защото не смееше да каже на Златин, че го е следила, донякъде защото бе поласкана от ревността му , се врътна на токчето си и извика след мосюто „Трябваше да се биеш за мен, мухльо!“

Случаите, в които се налага да прибегнем до услугите на детективска агенция, не са приятни. Дали става дума за разкриване на изневери, издирване на роднина, проследяване на бизнес партньор, в когото се съмнявате или нещо друго – при всички случаи става дума за нещо извънредно и за дефицит на доверие. Точно затова е изключително важно да имате пълно доверие на хората, които ще наемете.

Как да изберете детективска агенция?

Тенденцията в световен мащаб, пък и у нас, е търсенето на този вид услуги да нараства. Това може да е свързано с отчуждението и намаляващото доверие между хората като цяло, но по-скоро става въпрос за технологичен скок – и съответно много повече възможности и методи за проследяване. Уви, детективите не са само в романите от миналото, те са си реално действащи и доста търсени професионалисти. Поради естеството на дейността им, която изисква максимална дискретност, едва ли ще намерите кой знае колко общодостъпна информация за тях, а и едва ли някой познат ще започне да ви се хвали, че е прибягнал до услугите на детектив, за да излови жена си. Но това не е повод за притеснение. В сайтовете на детективските агенции ще намерите това, което ви трябва като първоначална информация – услугите, които предлагат. Цените обикновено се формират индивидуално в зависимост от спецификите на поръчката. В тази сфера рядко има два напълно еднакви казуса и към всеки случай се подхожда с персонлано внимание. Така че първото, което трябва да направите, е да разгледате подробно сайтовете на няколко агенции. Не е нужно да сте детектив, за да ги откриете, просто отворете секцията Детективски услуги на

Golden Pages.

Детективската работа е от деликатно естество, затова след като набележите фирми, ги посетете лично. Така ще можете не само да се информирате в детайли за предлаганите услуги, използваната техника и цените, а и да усетите с какви хора ще си имате работа. Доверието и дискретността са абсолютно задължителни тук, така че излишната показност и тетралничене не са плюс. Общо взето, повечето агенции предлагат стандартния набор услуги – разкриване на изневери, издирване на лица (длъжници, укриващи се), фирмени разследвания, разследвания на злоупотреби, справки за лица и фирми, следене на лица, наблюдение на лица и обекти, издирване на биологични родители, предбрачни проучвания, откриване на „бръмбари“ (ако подозирате, че някой подслушва вас). Що се отнася до цената, тя се формира на базата на обема на конкретната поръчка – дни заетост, брой на ангажираните детективи, превозни средства, технически средства и т.н. Бъдете напълно откровени относно желанията си и питайте за всичко, което ви интересува. И разчитайте на инстинкта си, който да ви подскаже, че това са „вашите хора“.

В живота могат да ви сполетят всякакви не дотам приятни ситуации, в които ви се налага да научите нещо за някого. Разбира се, най-добре е да не ви сполитат, но ако все пак се случи – хубаво е да знаете, че не сте сами. Опитните детективи са на ваша страна и ще ви помогнат да разкриете истината, каквато и да е тя.

golden pages