Пускат задържаните за обира на века в Хасково

https://www.24chasa.bg/novini/article/5568085 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Двамата задържани за обира в Централна поща в Хасково няма да останат в ареста. Те са били задържани за 24 часа по Закона за МВР късно снощи.

„Не са освободени“, заяви директорът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков, цитиран от haskovo.net.

От окръжна прокуратура обаче не са удължили мярката за задържане за 72 часа. „Към настоящия момент няма достатъчно данни за обосновано предположение за авторството на престъплението“, категорична бе наблюдаващият прокурор Дарина Славова.

При това положение двамата задържани ще бъдат освободени след изтичане на 24-те часа. Разследването на най-големия грабеж в Хасково продължава, уточняват от полицията. Разпитват се десетки лица от ъндърграунда.

Миналата нощ неизвестни задигнаха от Пощата в Хасково 1.8 млн. лв. Охранителят Павел Севов, който е бил възран от бандидите и неутрализиран, е подложен на детектор на лъжата, но резултатите все още не са ясни. Полицията работи по няколко версии, като не изключва и тази за обира да са помогнали вътрешни хора, коментира директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков.

Единият от задържаните е бил съпричастен към неуспешния опит за обир на трезор в Кърджали преди три години. Другият също е с криминално минало, съобщиха от полицията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза