Иван Терзийски опрял дуло до главата на Очите, пистолетът засякъл

https://www.24chasa.bg/novini/article/5569939 www.24chasa.bg
Джипът на Божидар Кузманов все още е паркиран пред ресторант 4You, а местопроизшествието остава непокътнато и под полицейска охрана. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

В разгара на мелето в ресторант 4You е имало драматичен момент, който по чудо не е приключил с убийство на място на Димитър Желязков - Очите.

Иван Терзийски, единият от хората на Божидар Кузманов - Божо Кравата, се озовал фронтално срещу несебърския бос и опрял дуло до главата му, натиснал списъка, но оръжието засякло, разказват запознати с развоя на конфликта.

От 8-ми вечерта, когато в кървавото меле бе убит 46-годишният гард Александър Алексиев, а Митьо Очитебе  тежко ранен, се коментират няколко версии за повода, предизвикал фаталната "визита" във 4You.

Безспорно е доказано, че в деня на инцидента е имало разговор между Очите и Божидар като несебърлията отправил предложение да се срещнат с Кравата в поморийско заведение. Божидар обаче отговорил, че "който има зор", знае къде да го намери.

Според свидетелските показания след влизането във 4You, Димитър Желязков директно се отправил към Кравата с репликата "Ти на най-големия ли ми се правиш тук?" и замахнал да го удари. След този момент никой не може да каже точно в каква последователност се е развил конфликтът.

Участник в мелето свидетелствал, че Желязков е носел пистолет на кръста. Проверява се дали Очите има нещо общо с оръжието, намерено на пода до тялото на убития Александър - "Макаров" с изтрити номера.

Всички 8 обявени за издирване вчера вече са задържани. Повечето от тях са се предали в присъствието на адвокати.

Както "24 часа" писа, тезата на защитата на обвиняемия Тодор Славов - адвокат Димо Гочев е, че клиентът му е действал при неизбежна отбрана. Славов засега е обвинен само за убийството на гарда.