Образувана е поредна дисциплинарка срещу съдия Мариян Марков

https://www.24chasa.bg/novini/article/5578358 www.24chasa.bg

Поредното дисциплинарно производство срещу съдията Мариян Марков образува днес Висшият съдебен съвет. То отново е по предложение на председателя на СГС Калоян Топалов. За членове на дисциплинарния състав бяха избрани Даниела Костова, Светла Петкова и Димитър Узунов, пише legalworld.bg.

Според Топалов са налице всички предвидени и законоустановени предпоставки по чл. 308, ал. 1, т. 6 от ЗСВ - за освобождаването на Марков от длъжност. В мотивите си Топалов изтъква, че "проявите на недобросъвестно поведение на съдия Марков се изразяват в системно неспазване на сроковете, предвидени в различни процесуални закони, и неоправдано забавяне на производството по разпределените му за разглеждане наказателни дела, безкритичното му отношение към допуснатите пропуски в дейността му на съдия в СГС, демонстрираната демотивация за работа и отказ от правораздаване, липсата на респект у същия по отношение на предприетите от ВСС дисциплинарни санкции, образуваните и висящи две дисциплинарни производства".
Срещу Марков има все още висящо дисциплинарно производство, в което се обединени две предложения на Топалов, който още тогава поиска неговото уволнение.

В края на миналата година Марков пожела да напусне съдебната системата, но ВСС отказа да уважи молбата му, именно защото има висящо производство срещу него.

То е за това, че системно не спазва процесуалните сроковете, а неговите действия и бездействия са довели до неоправдано забавяне на производствата по разпределените му дела.

Марков вече два пъти бе наказван от ВСС за подобни нарушения. Веднъж му бе наложено намаляване на заплатата с 25% за шест месеца, а при втория случай бе понижен за две години в СРС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска