Командоси тренират за дежурство в Силите за отговор на НАТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/5591847 www.24chasa.bg
Снимки НАТАША МАНЕВА/Архив

Тактическа група от бригадата "Специални сили" ще доказва готовността си за едногодишно дежурство в състава на Силите за отговор на НАТО. Това ще се случи по време на голямо учение под наслов INFLEXIBLE COURAGE, което стартира днес на полигона край пазарджишкото село Црънча.

Според пресцентъра на МО "военното формирование е декларирано за участие в Компонентното командване за специални операции на Силите за отговор на НАТО(NRF-NATO Response Force)".

Групата в състав от 150 командоси плюс авиационна, траспортна и специализирана техника ще бъде оценявана от комисия на Щаба на отбраната, щаба на Сухопътните войски и командването на пловдивската 68-а бригада "Специални сили".

В четвъртък, когато е обявен Ден за високопоставени гости и медии, ще бъдат изпълнени парашутни скокове от различни височини, както и стрелби, способи за водене на наблюдение, техники и тактики за неутрализиране на терористи и освобождаване на заложници. На този ден е поканен премиерът Бойко Борисов.

Командир на групата е подп. Божидар Бойков.

Ако получи положителна оценка формированието ще застъпи в едногодишно дежурство от 1 януари 2017 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г

Бившият национал Георги Пеев и половинката му Цветелина имаха повод за празник тези дни. Те отбелязаха две години от началото на връзката си. "Благодаря ти скъпи, че точно преди две години ме откри! Благодаря , че пристъпи към мен заговаряйки ме с най-зашеметяващата усмивка в света (на която, нямаше как да устоя)