Започна строежът на "Полиграфия офис център" 2

https://www.24chasa.bg/novini/article/5614719 www.24chasa.bg
Така ще изглежда новата сграда на "Полиграфия офис център"

Новата бизнес сграда ще е готова през 2017 г.

Стартира строителството на втория етап на "Полиграфия офис център". Инвестицията в него възлиза на 10 млн. евро.,площта му е 10 хил. кв. м и ще бъде завършен през 2017 г. . Втора фаза на проекта бе стартирана в четвъртък, когато бе направена първата копка. Стойността на целия проект след реализацията му ще бъде 50 млн. евро.

Сградата е съвместна инвестиция на българския холдинг в сферата на недвижимите имоти AG Capital и на Northridge Capital - частен фонд за инвестиции в недвижими имоти, базиран в Лондон. Изпълнението му е възложено на “Главболгарстрой”.

Стартирането на втората фаза на Полиграфия Офис Център е сбъдната мечта, каза Сергей Койнов, изпълнителен директор на AG Capital и на инвестиционния проект.

Той разказа, че преди почти десет години английски архитекти са скицирали как ще изглежда големият бизнес проект, чиято първа част вече функционира.

След като успешно преминахме през кризата, успяхме да реновираме съществуващата сграда и да доведем наистина първокласни наематели., каза Койнов.

Според него София се утвърждва като топ аутсорсинг дестинация сред страните в Централна и Източна Европа, а компаниите имат все по-голяма нужда от нови офис площи, която не е била удовлетворявана в периода на кризата.

“Считам, че и пазарният момент е наистина добър. Необходимостта от качествени офис площи, както и от качествени хора нараства с всеки ден. Изключително бих се радвал ако нашият проект допринесе за развитието на района, а проектът ни да стане добро място за правене на бизнес, на живот и на работа. ”, добави той.

Към средата на 2016 наличните офис площи клас А и Б били близо 1 796 000 кв. м., площите в строеж възлизали на 176 500 кв. заради стабилизирането на наемите и заетостта, което накарало предприемачите да са по-активни., каза Койнов.

Със започването и подновяването на строителството на големи проекти се очаква офис площите в централните райони на София да отбележат сериозен ръст. До края на 2017 г. предлагането там ще нарасне с около 25%., а търсенето било движено основно от ИТ сектора и от аутсорсинга. След плавния ръст през последната година наемните нива на първокласни площи в центъра и в близост до големите булеварди оставали около €13/ кв.м.

Светослав Любомиров, изпълнителен директор на “Главболгарстрой”, увери, че компанията ще изпълни проекта до 14-15 месеца.

“Искам да ви уверя, че “Главболгарстрой” като една от водещите компании в строителния бранш в България ще изпълни желаното качество, в договорения срок и при строго спазване на нормите и правилата за безопасност.”, каза той.

Любомиров благодари за предоставената възможност за участие в проекта и го определи като изключително интересен.

Христо Илиев, главен изпълнителен директор на AG Capital обяви, че дружеството обмисля още по-голямо разширяване след завършването на втората фаза от офис центъра.

“Искам да благодаря на банката, която подкрепя проекта - “Уникредит”, на “Фортън”, която е част от AG Capital и отдава площите под наем. На нея разчитаме за първокласни наематели и разширяване на проекта и цялостния облик.”, каза той.

Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков каза, че е убеден, че с проекта ще бъдат открити много работни места. Така било и след откриването на първия офис център, в който вече се помещавали водещи международни компании.

Тим Буйсере, търговски аташе в Посолството на Великобритания в България каза, че двете страни дълги години се радват на добри икономически отношения и ще продължават да го правят.

“Какъв страхотен проект ще стане тук. Поздравявам инвеститорите AG Capital i Nord Capital и им благодаря за доверието, което имат в българската икономика.”, каза той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куршум от предишен атентат са извадили медици от тялото на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите след престрелката между хората му и групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчака! Това разказаха вчера пред съда доктори, помогнали за спасяването на Очите, научи "България Днес". Лекарите се явиха да свидетелстват по делото срещу

Манчо Ковачев осветли проблем с простатата. Ходя до тоалетна по 50-60 пъти на ден, оплака се изпеченият врачански мошеник За памперс се разплака в съда изпеченият врачански измамник Манчо Ковачев. Гангстерът разигра истински шоу спектакъл пред спецмагистратите, които решаваха дали да го пуснат от ареста заради проблемите му с простатата,

На доста необичайна случка станаха свидетели тази сутрин шофьори в столичния КАТ. Автомобил от опашката за смяна на талони изтърбуши вратата на един от каналите за технически преглед и почти падна в него. Не е ясно дали причина за инцидента е нетърпението на водачът да смени скъпоценните табели или техническа неизправност във возилото е довела за