Подреждат уникален фермерски пазар в експоцентър „Флора Бургас“

https://www.24chasa.bg/novini/article/5621536 www.24chasa.bg
Денка Иванова и съпругът й имат пчелин край Пънчево, община Средец.

Минути остават до откриването на първия по рода си фермерски пазар, който днес ще посреща ценители на истинските продукти в експоцентър „Флора“ в Морската градина на Бургас.

Пазарът е част от най-новата инициатива на вестник „Български фермер“ за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

Той се организира със съдействието на Община Бургас, на Областна дирекция “Земеделие” - Бургас, Българска асоциация “Биопродукти”, Хранкооп-Бургас.

Партньор на вестника е Българската банка за развитие.

Още рано сутринта първите производители заредиха своите маси. Най-чевръсти се оказаха пчеларите, сред които известният представител на бранша Киро Киров от Несебър, Манол Тодоров и сина му Стоян от Царево, Стоян Стоянов, който има пчелин край Гюльовци, Денка и Пламен Иванови, които работят край Пънчево. Продукция ще представят и друти техни колеги от региона.

Фермерският пазар е първото събитие от Деня на "24 часа" в Бургас. Във "Флрата" е подредена изложба от първи страници на вестника, който тази година презнува 25-годишен юбилей.

Пазара ще открият министър Десислава Танева, кметът на Бургас Димитър Николов и представителят на Българската банка за развитие Самуил Шидеров - директор на Национален гаранционен фонд.

В 11 ч. започва дискусията "Региони в растеж". Участие в дебата ще вземат Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, както и кметовете на големите градове и общини в региона.

.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца