Подреждат уникален фермерски пазар в експоцентър „Флора Бургас“

https://www.24chasa.bg/novini/article/5621536 www.24chasa.bg
Денка Иванова и съпругът й имат пчелин край Пънчево, община Средец.

Минути остават до откриването на първия по рода си фермерски пазар, който днес ще посреща ценители на истинските продукти в експоцентър „Флора“ в Морската градина на Бургас.

Пазарът е част от най-новата инициатива на вестник „Български фермер“ за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

Той се организира със съдействието на Община Бургас, на Областна дирекция “Земеделие” - Бургас, Българска асоциация “Биопродукти”, Хранкооп-Бургас.

Партньор на вестника е Българската банка за развитие.

Още рано сутринта първите производители заредиха своите маси. Най-чевръсти се оказаха пчеларите, сред които известният представител на бранша Киро Киров от Несебър, Манол Тодоров и сина му Стоян от Царево, Стоян Стоянов, който има пчелин край Гюльовци, Денка и Пламен Иванови, които работят край Пънчево. Продукция ще представят и друти техни колеги от региона.

Фермерският пазар е първото събитие от Деня на "24 часа" в Бургас. Във "Флрата" е подредена изложба от първи страници на вестника, който тази година презнува 25-годишен юбилей.

Пазара ще открият министър Десислава Танева, кметът на Бургас Димитър Николов и представителят на Българската банка за развитие Самуил Шидеров - директор на Национален гаранционен фонд.

В 11 ч. започва дискусията "Региони в растеж". Участие в дебата ще вземат Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, както и кметовете на големите градове и общини в региона.

.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.