Подреждат уникален фермерски пазар в експоцентър „Флора Бургас“

https://www.24chasa.bg/novini/article/5621536 www.24chasa.bg
Денка Иванова и съпругът й имат пчелин край Пънчево, община Средец.

Минути остават до откриването на първия по рода си фермерски пазар, който днес ще посреща ценители на истинските продукти в експоцентър „Флора“ в Морската градина на Бургас.

Пазарът е част от най-новата инициатива на вестник „Български фермер“ за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

Той се организира със съдействието на Община Бургас, на Областна дирекция “Земеделие” - Бургас, Българска асоциация “Биопродукти”, Хранкооп-Бургас.

Партньор на вестника е Българската банка за развитие.

Още рано сутринта първите производители заредиха своите маси. Най-чевръсти се оказаха пчеларите, сред които известният представител на бранша Киро Киров от Несебър, Манол Тодоров и сина му Стоян от Царево, Стоян Стоянов, който има пчелин край Гюльовци, Денка и Пламен Иванови, които работят край Пънчево. Продукция ще представят и друти техни колеги от региона.

Фермерският пазар е първото събитие от Деня на "24 часа" в Бургас. Във "Флрата" е подредена изложба от първи страници на вестника, който тази година презнува 25-годишен юбилей.

Пазара ще открият министър Десислава Танева, кметът на Бургас Димитър Николов и представителят на Българската банка за развитие Самуил Шидеров - директор на Национален гаранционен фонд.

В 11 ч. започва дискусията "Региони в растеж". Участие в дебата ще вземат Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, както и кметовете на големите градове и общини в региона.

.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.