Министър Танева в Бургас: Фермерските пазари са пътят, по който трябва да вървим

https://www.24chasa.bg/novini/article/5621795 www.24chasa.bg

"Фермерските пазари и сдружаването на производителите са пътят, по който трябва да вървим. Фермерският пазар дава възможност да се опитат директно от производителите , убедена съм, най-качествената храна в Европа и в света", каза земеделският министър Десислава Танева при откриването на Фермерския пазар в Бургас.

Виж тук презентацията на министър Танева

Събитието е организирано по инициатива на в-к "Български фермер" и "24 часа", със съдействието на Българска банка за развитие.

Преди официалното откриване Десислава Танева, екоминистърът Ивелина Василева, министърът на МРРБ Лиляна Павлова и социалният министър Зорница Русинова разгледаха щандовете на фермерския пазар и разговаряха с производители.

Министър Танева получи подарък биочереши, а щандът на айтозлията Коста Костов привлече вниманието с огромни домати от сорта биволско сърце.

"Минусът за нашето производство е директният достъп до производителя. В България към момента функционират 10 фермерки пазара, а в последната година с влизането на новия програмен период с възможностите за подкрепа на производителя се увеличава интересът към сдружаването на земеделските производители", коментира земеделският министър.

Тя уточни, че в началото на мандата сдруженията на земеделските производители са били едва 8, а към днешна дата те са вече 32.

Инициативата с фермерските пазари статира в Бургас, в страната ще бъдат открити още четири такива с подкрепата на Българска банка за развитие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца