Министър Танева в Бургас: Фермерските пазари са пътят, по който трябва да вървим

https://www.24chasa.bg/novini/article/5621795 www.24chasa.bg

"Фермерските пазари и сдружаването на производителите са пътят, по който трябва да вървим. Фермерският пазар дава възможност да се опитат директно от производителите , убедена съм, най-качествената храна в Европа и в света", каза земеделският министър Десислава Танева при откриването на Фермерския пазар в Бургас.

Виж тук презентацията на министър Танева

Събитието е организирано по инициатива на в-к "Български фермер" и "24 часа", със съдействието на Българска банка за развитие.

Преди официалното откриване Десислава Танева, екоминистърът Ивелина Василева, министърът на МРРБ Лиляна Павлова и социалният министър Зорница Русинова разгледаха щандовете на фермерския пазар и разговаряха с производители.

Министър Танева получи подарък биочереши, а щандът на айтозлията Коста Костов привлече вниманието с огромни домати от сорта биволско сърце.

"Минусът за нашето производство е директният достъп до производителя. В България към момента функционират 10 фермерки пазара, а в последната година с влизането на новия програмен период с възможностите за подкрепа на производителя се увеличава интересът към сдружаването на земеделските производители", коментира земеделският министър.

Тя уточни, че в началото на мандата сдруженията на земеделските производители са били едва 8, а към днешна дата те са вече 32.

Инициативата с фермерските пазари статира в Бургас, в страната ще бъдат открити още четири такива с подкрепата на Българска банка за развитие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.