Българка в Ница: С трупове бе осеяна цялата алея, жертвите са повече от 80 (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5646945 www.24chasa.bg

Повече от 80 са загиналите спопред това, което видях и което разказказа приятелят ми - той е пожарникар и беше извикан извънредно на работа. Това разказа българската от Ница Яна Георгиева. Крайбрежната алея бе осеяна с трупове, сподели жената пред Би Ти Ви.
Много от хората загинали на място, скачайки от парапета на улицата към плажа - там е високо, но така се опитваха да се спасят, описа ужаса тя.
Както по-късно стана ясно, друг много голям порцент от жертвите, и то педимно деца, са били смазани от панически бягащата тълпа, а не прегазени директнно от шофьора.
Той караше на зиг-заг, за да може да обхване повече хора, разказа още Георгиева. Тя недоумява как атентатотър кара 2 км в тълпата, без полициите да го спрат. Никой не можеше да повярва, че става дума само за 1 човек, след като от 2 следобед цялата крайбрежна белокирана от полиция, каза още Георгиева.

Видях лицето му - арабин, имаше май някаква брада и шапка като на мюсюлманите, описа го Георгиева. Той не е стрелял, докато кара, това е и невъзможно при толкова голям камион и високата скорост - да държи волана с една ръка и да стреля. Стрелбата е била от страна на полицията.

  

Той държал волана с двете си ръце и карал на зиг-заг, за да може да засегне колкото се може повече хора. Завиваше към местата, където имаше тълпа, каза Яна Георгиева.

Не мога да се обясня как така алеята беше блокирана от 14 часа следобед от полиция и военни, имаше много униформени, но не можаха да предвидят подобен сценарий. Нито можаха да спрат камиона, който измина два километра сред хората, допълни Георгиева.

 Видео от снощния ад в Ница може да видите тук