14 дни карцер за Малката Рижа заради „Пандиз кючек“, записан на видео

https://www.24chasa.bg/novini/article/5651489 www.24chasa.bg
Малката Рижа - конвоирането му до съда винаги е спектакъл. Снимка: Елена Фотева

Симеон Стоянчов – Малката Рижа влезе за 2 седмици в изолатора след като в петък Районния съд в Бургас потвърди наказанието, наложено му от шефа на затвора.

Един от най-известните пандизчии е санкциониран заради притежаване на забранени вещи и създаването на скандален клип, който се появи във фейсбук. На него се вижда как затворници друсат кючек под звуците на откровена чалга. Рижата не  е в кадър, но проверката е показала, че той има роля  в изработването и в пускането на клипа.

След като е наказан с 14 дни в карцера, той се  възползвал от правото си да обжалва. Магистратите обаче прецениха, че санкцията, наложена от затворническия шеф Бранимир Мангъров,  е адекватна на извършеното.

След горещите танци в килията, има демонстрация и на пандизчийска водна пързалка. На клипа се вижда залят със сапунка коридор и затворници, които се плъзгат по корем върху водната повърхност.

Снимките и клиповете от затвора в социалните мрежи са често явление. Преди време управата дори подреди изложба от забранени вещи, намерени в килиите, въпреки мерките. Самите пандизчии пък се шегуват, че зад решетките и кораб може да се вкара, стига да има море.

През октомври Стоянчов отново бе тикнат в изолатора заради притежание на мобилен телефон.

Той има в досието си 8 присъди като последната е за ритник по фоторепортер, която влезе в сила през януари. Тогава Рижата сключи споразумение с прокуратурата за 14 месеца решетки.