Ненчев: Нямаме разминавания с премиера, получих всичко, което поисках

https://www.24chasa.bg/novini/article/5658984 www.24chasa.bg

"Нямаме никакви разминавания и разногласия с премиера за политиките, които води правителството. Винаги съм имал изключително добра комуникация с него, получил съм всичко, което съм поискал, дори пари." Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в кулоарите на парламента.

Той бе привикан спешно от групата на ГЕРБ заради изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев, че само Ненчев и външния министър Даниел Митов работят за стабилно правителство на България в НАТО и ЕС, а премиерът подрива усилията им. Тези му думи предизвикат гневната реакция и на премиера Бойко Борисов, който преди заседанието на кабинета обяви, че това е нагла лъжа и единствено това правителство е гарант за НАТО и ЕС.

Тези думи на Кънев възмутиха групата, особено депутатите, които работим с министъра в сферата на отбраната, обясни повода за изслушването шефът на комисията по отбрана Валентин Радев. Срещата на ГЕРБ с министъра продължи 20 минути. След нея и той, и Радев декларираха, че работят добре заедно.

За обяснение не се касае. Започнах с благодарност към ГЕРБ за подкрепата, постигнахме изключително много в сферата на отбраната, обясни Ненчев. Той бе категоричен, че гарант за евроатлантическата ориентация на страната са правителството и парламента.

Радев пък напомни, че министърът започнал мандата си с искания да се вадят досиета, а ГЕРБ били тези, които го подтикнали да завие по евроатлантическата писта, не одобрили ремонта на миговете и т. н. Депутатите на Борисов попитали Ненчев дали е лоялен към правителството.

На този етап по границите ни е спокойно, взели сме всички превантивни мерки, обясни още министърът, преди да влезе на среща с Радан Кънев.