Общините в Бургаско готови да станат туристически район "Южно Черноморие" през септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/5668735 www.24chasa.bg
Кметът на Царево Георги Лапчев коментира бъдещото обединение с Живко Табаков, съветник на министър Ангелкова.

Организацията за управление на туристическия район ще обедини всички 13 общини в Бургаска област. Това стана ясно след поредица срещи между кметовете и Живко Табаков, съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова и председател на Постоянната комисия по туризъм в бургаския парламент .

Туристическо райониране на България и представянето на общ продукт на пазара е разработено като концепция от екипа на Ангелкова. Бургас е център на един от 9-те района, наречен засега „Южно Черноморие“.

„Кметовете прегърнаха идеята за създаването на тази туристическа организация, чрез нея виждат възможност да рекламираме район „Южно Черноморие“ най-добрия начин. Смисълът е да достигаме по-ефективно потенциалните за нас пазари, особено далечните - чрез представяне на достатъчно големи по обхват райони, които са разпознаваеми на картата и са познати не само на българите, но и на чужденците“, казва Живко Табаков.
Работните групи, които да изготвят обща маркетингова стратегия, ще бъдат създадени след учредяването на организацията през септември.

За всеки от 9-те района е е предложена основна и разширена специализация. Основната специализация е комбинация от два вида туризъм, а разширената включва и до 4 допълващи вида взависимост от спецификата на включващите се общини.
Морски и културен туризъм са двата основни вида, които ще залегнат в основната специализация на район “Южно Черноморие” , в разширената влизат рекреативен туризъм, здравен, селски, религиозен, поклоннически и екотуризъм.

"Най-важното е, че всяка една община ще запази своята индивидуалност, като даде предложения какво точно иска да рекламира. Идеята е да предложим на пазара един различен пакет от услуги на туристите. Така те няма да се налага да търсят в интернет какво предлага всяка една община поотделно, ще вървим в посока популяризиране на района като целогодишна туристическа дестинация“, коментира Табаков.

Пред август той ще проведе срещи с туристическите сдружения от Бургаска област, вписани в Националния туристически регистър. Планът е до края на септември чисто административната процедура по създаването на Организацията за управление на туристическия район да е финализирана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от