Общините в Бургаско готови да станат туристически район "Южно Черноморие" през септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/5668735 www.24chasa.bg
Кметът на Царево Георги Лапчев коментира бъдещото обединение с Живко Табаков, съветник на министър Ангелкова.

Организацията за управление на туристическия район ще обедини всички 13 общини в Бургаска област. Това стана ясно след поредица срещи между кметовете и Живко Табаков, съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова и председател на Постоянната комисия по туризъм в бургаския парламент .

Туристическо райониране на България и представянето на общ продукт на пазара е разработено като концепция от екипа на Ангелкова. Бургас е център на един от 9-те района, наречен засега „Южно Черноморие“.

„Кметовете прегърнаха идеята за създаването на тази туристическа организация, чрез нея виждат възможност да рекламираме район „Южно Черноморие“ най-добрия начин. Смисълът е да достигаме по-ефективно потенциалните за нас пазари, особено далечните - чрез представяне на достатъчно големи по обхват райони, които са разпознаваеми на картата и са познати не само на българите, но и на чужденците“, казва Живко Табаков.
Работните групи, които да изготвят обща маркетингова стратегия, ще бъдат създадени след учредяването на организацията през септември.

За всеки от 9-те района е е предложена основна и разширена специализация. Основната специализация е комбинация от два вида туризъм, а разширената включва и до 4 допълващи вида взависимост от спецификата на включващите се общини.
Морски и културен туризъм са двата основни вида, които ще залегнат в основната специализация на район “Южно Черноморие” , в разширената влизат рекреативен туризъм, здравен, селски, религиозен, поклоннически и екотуризъм.

"Най-важното е, че всяка една община ще запази своята индивидуалност, като даде предложения какво точно иска да рекламира. Идеята е да предложим на пазара един различен пакет от услуги на туристите. Така те няма да се налага да търсят в интернет какво предлага всяка една община поотделно, ще вървим в посока популяризиране на района като целогодишна туристическа дестинация“, коментира Табаков.

Пред август той ще проведе срещи с туристическите сдружения от Бургаска област, вписани в Националния туристически регистър. Планът е до края на септември чисто административната процедура по създаването на Организацията за управление на туристическия район да е финализирана.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане